sfintire de boboteaza in direct in studio

Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012 | 2 Comentarii

Realitatea TV a transmis in exclusivitate, inainte de jurnalul de la ora 21, o mica slujba de sfintire a studiourilor de stiri. Un preot invitat in studio pentru a raspunde la o intrebare simpla: “De ce se calca crestinii in picioare pentru a lua o sticla cu apa ?”, nu a rezistat si a executat – in direct – o mica slujba. Prezentatoarea parea un pic surpinsa de eveniment dar, pana la urma, si-a revenit.

slujba realitatea

slujba realitatea 3

Cateva idei care s-au desprins din cele spuse de preot:

1. Nu este necesar ca enoriasii sa se imbulzeasca pentru apa sfintita – agiazma mare, pentru ca exista suficienta. Bisericile se asigura ca in aceasta perioada au un stoc suficient de apa.
2. Crestinii care dispun de laptop si conexiune 3G pot urmari linistiti slujba si pe varful muntelui, fara sa le fie frica. Au fost biserici care au transmis slujba live pe Internet, tocmai pentru asemenea crestini.

slujba realitatea 1

In acelasi context mai aflam ca locuitorii din Piatra Neamt au beneficiat si in acest an de apa sfintite la robinete (si implicit la toalete), iar locuitorii din Constanta au putut asista la sfintirea apei din Marea Neagra.

Ca observatie personala cred ca la locasurile de cult la care enoriasii s-au calcat pe cap, preotii nu s-au pregatit suficient si nu au asigurat aghiazma en-gross, asa cum aparea intr-un reportaj de joi, 5 ianuarie 2012.

Deci, e de bine !

2 comentarii la “sfintire de boboteaza in direct in studio

    1. omrau.ro Post author a comentat:

      Este, dar a fost foarte din scurt si nu am avut pregatit aparatul foto. Cand l-am gasit, popa se asezase deja pe scaun. A durat 1 minut toata procedura de sfintire. Am sa vad daca gasesc la vreo agentie de monitorizare a presei inregistrarea momentului.

      Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.