sfaturi idioate pe canicula

Vineri, 22 Iunie 2012 | 2 Comentarii

Canicula este tema zilei. O proastă de pe RTV ne sfătuieşte să bem ceaiuri calde, din cauză că “… pe caniculă băuturile calde ajută organismul să ajungă mai repede la temperatura exterioară”.

proasta_pe_canicula

Deci, după aceeaşi logică, dacă afară sunt 20 de grade trebuie să bem băuturi reci pentru … a ajuta orgasnismul să ajungă la 20 de grade. E greu de înţeles de unde se inspiră pentru a ne prezenta sfaturile la televizor. Mă gândesc că se uită pe diverse pagini de Internet fiindcă mi-e greu să cred că nişte medici ar putea genera asemenea sfaturi.

În acelaşi registru erau şi sfaturile pentru înzăpeziţi. Vă mai amintiţi ?

Cum îi angajaţi frate ?

2 comentarii la “sfaturi idioate pe canicula

 1. AvatarCosmin a comentat:

  O fi ea proasta, dar e o chestie de normalitate in televiziunile noastre. Cand apare una desteapta, abia atunci ne miram. Totusi cred ca exista si un sambure de adevar in ce spune, cu toate ca argumentatia ei lasa de dorit. Bauturile calde provoaca transpiratia. Aceasta se evapora, iar de pe la fizica tin minte ca evaporarea se face cu cedare de caldura.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   În momentul în care bagi în stomac ceva rece, organismul se încălzeşte pentru a compensa scăderea de temperatură. Când bei ceva cald, organismul nu mai produce căldură. Astea sunt valabile şi pe frig şi pe caniculă. Deci pe caniculă se beau băuturi calde.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.