sesizeaza coruptia pe medalert

Luni, 14 Mai 2012 | 1 Comentariu

Zilele trecute am auzit o ştire precum că a fost lansat un site unde pacienţii pot sesiza actele de corupţie din sistemul medical. Adică mergi la medic şi asistenta îţi cere bani pentru un serviciu medical care în mod normal este gratuit. Sau mergi să te operezi într-un spital şi medicul îţi cere bani. Chestiunile astea se întâmplă de mii de ori pe zi.

Bun zic, hai să vedem site-ul minune unde se pot sesiza actele de corupţie. El se găseşte aici.

sesizeaza-coruptia-pe-medalert

Conform informaţiilor de pe pagina “Despre noi”:

MedAlert este unul dintre proiectele online care a câştigat competiţia Restart România în 2011.Proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite şi de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, iar membrii echipei lucrează pro-bono.

Laurenţiu Diaconu-Colintineanu – este jurnalist la RFI România şi absolventul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
Vlad Mixich – este jurnalist la HotNews.ro şi absolventul Facultăţii de Medicină din Timişoara.
Sanda Nicola – este jurnalist la televiziunea Digi 24 şi absolventa BBC School of Journalism.

Deci ambasadele SUA şi UK sunt implicate în “sprijinirea” proiectului. Echipa lucrează în timpul liber. Foarte frumos şi înălţător. Mai rămâne un mic amănunt însă: ce ne facem dacă de la lansarea site-ul pe 11 mai 2012, numărul de delaţiuni este de 0 (zero) ?

Cine a fost într-un spital în ultima perioadă ştie că mamaie care stă la coadă la cabinet nu are nici net, nu are nici calculator şi e foarte posibil să nu ştie nici să scrie. Cei cu carte înţeleg că nu îi poţi cere unui medic plătit cu 1.800 RON pe lună să-ţi salveze ţie viaţa pentru că eşti un tip simpatic. Pur şi simplu nu poţi să îi ceri asta ! Şi atunci te simţi imediat dator să îi dai nişte bani ca să-l determini să te bage în seamă. Ce ar putea să o determine pe o asistentă care primeşte 1.000 RON pe lună să-ţi şteargă rahatul de la fund ?

Ştiu, mulţi vor sări cu chestiuni de genul “Dacă nu-i convine salariul să plece frate !”. Da, numai că îmi permit să le spun tuturor celor care gândesc aşa că nu sunt decât nişte cretini retardaţi. De ce ? Pentru că nu îţi salvează nimeni viaţa pentru trei lei. Nimeni, în nici o ţară din lume. Chiar dacă medicul “corupt” ar pleca (şi mulţi s-au cărat deja), cel care i-ar lua locul ar proceda fix la fel – nu te-ar baga în seamă pentru câţiva lei. E simplu de înţeles.

Unde-i problema ? Ea este în sistem, în legislaţie. Se fură prea mult şi banii nu mai ajung de salarii. Căpuşele care parazitează sistemul îl storc de vlagă.

În contextul dat, proiectul cu sesizarea on-line a “corupţilor” este fix un rahat cu moţ ! Iar din punct de vedere juridic este un alt rahat, nici o “sesizare” făcută prin acest sistem neputând fi folosită la nimic concret, valoarea juridică a celor scrise acolo fiind nulă. De altfel, acceptându-se şi sesizări anonime, vă daţi seama că ce am spus mai sus e perfect valabil.

Cui foloseşte site-ul ? Unor cretini care vor arăta cu degetul spre medici şi îi vor învinovăţi de starea proastă a asistenţei medicale din România.

Mă miră însă că Raed Arafat a luat parte la “lansarea” mizeriei, el având funcţie de conducere în Ministerul Sănătăţii, context în care – cel puţin teoretic, este şi el responsabil de dezastrul în care se găseşte acum sistemul sanitar românesc.

Un comentariu la “sesizeaza coruptia pe medalert

  1. Avatarvasiauvi a comentat:

    Atat de des aud si eu fraza asta cretina: “Daca nu-ti convine poti sa pleci!”. In loc de “Hai sa vedem cum sa facem, ce sa facem sa fie mai bine.”

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.