securitate zero pe facebook

Luni, 13 Mai 2013 | 8 Comentarii

Facebook a ajuns o uriaşă aplicaţie care rulează sub diferite versiuni, funcţie de locaţia utilizatorului dar şi de alţi factori pe care personal nu i-am putut identifica. De exemplu, meniurile nu arată la toată lumea la fel, opţiunile disponibile nu sunt identice pentru toţi utilizatorii.

Cea mai mare problemă rămâne însă securitatea contului. Ca utilizator aveţi posibilitatea de a seta o întrebare de siguranţă pentru cazurile când aţi uitat parola şi:

1. Nu aveţi la îndemână telefonul mobil.
2. Nu mai aveţi acces la adresa de E-mail cu care v-aţi înregistrat.

facebook_securitate_zero

Dacă aţi setat din greşeală o întrebare al cărui răspuns poate fi ghicit uşor, puteţi rămâne rapid fără cont. Operaţiunile, în ordine, sunt aşa:

facebook_recuperare_cont_1

facebook_recuperare_cont_2

facebook_recuperare_cont_3

facebook_recuperare_cont_4

Odată ghicit răspunsul la întrebarea de “siguranţă” nu vă rămăne decât să alegeţi o nouă parolă pentru cont.

facebook_recuperare_cont_5

Răspunsul la întrebarea de “siguranţă” se poate afla – de cele mai multe ori, chiar de pe Facebook. O mână de ajutor poate da şi prietenul animalelor … Google.

Ca utilizator legitim o să vă puteţi recupera contul ulterior – pe baza aceleiaşi întrebări cretine.

Concluzia: Pe Facebook nu se stochează DECÂT chestiuni publice (informaţii şi/sau fotografii). Dacă vreţi intimitate (cu albume private, etc.) trebuie să căutaţi în altă parte.

Bonus:
1. Dacă nu aţi setat încă întrebarea de securitate, o puteţi face acum. Dar în loc de răspunsul real la întrebările idioate ale programatorilor de la Facebook puneţi ceva de genul “1D45svBxh035IiN”.
2. Dacă aţi setat întrebarea şi răspunsul îl poate afla oricine de pe Internet şi aveţi chestiuni pe Facebook pe care le aveţi partajate doar cu un cerc restrâns de prieteni/familie, e cazul să vă revizuiţi atitudinea şi să le ştergeţi rapid şi urgent. O ştergere completă a contului şi crearea altuia nou poate fi o soluţie dacă aplicaţi la contul nou ceea ce scrie la punctul anterior.

8 comentarii la “securitate zero pe facebook

 1. AvatarSorin Chihaia a comentat:

  Aceeasi problema o au si yahoo. Mie personal mi-a fost spart contul de mail deoarece cand mi-am facut eu cont pe la 14 ani nu am dat mare importanta acelor intrebari si uite asa conversatiile mele cu anumite persoane au ajuns in alta parte. O alta prostie pe care o face yahoo e ca nu-ti mai salveaza conversatiile pe calculatorul personal, toate conversatiile sunt salvate pe mail si pot fi accesate de orice sistem cu legatura la internet. Genial…

  Răspunde
 2. AvatarGelu a comentat:

  Legat de contul yahoo, nu trebuie spart neaparat contul pentru a-l pierde, este suficient sa introduci gresit parola de cateva ori pe adresa unui “prieten” si daca el are ghinionul si nu si-a actualizat intrebarile de securitate intre timp, contul este blocat si fara un raspuns corect nu poate fi accesat.

  Cunosc cateva cazuri concrete… acelasi lucru se va putea intampla cu facebook.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Eu cred absolut tot, cu conditia sa si poti proba ceea ce spui. Eu am niste adrese @yahoo.com ceva mai smechere 🙂 si care sunt permanent vandalizate in sensul in care diversi cretini incearca parole la greu. Niciodata nu m-a intrebat nimic in plus fata de parola si acel Captcha … Si asta vine de la faptul ca ei tin cont si de adresa IP de unde se fac incercarile. Cand vii de la alt IP, deja lucrurile se schimba. Pe probate!

 3. AvatarAdrian a comentat:

  Lasa-ma frate …. sparge-mi mie contul de fb si mai vb … dar iti dau si toate datele 😀 prima data invata sa decriptezi ceva de pe 128 de biti , sau sa spargi un rooter / server si dupaceea posteaza toate tampeniile acestea !!!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   A. Account Settings / Security:

   1. Recognized Devices – Edit – Stergi tot ce e acolo.
   2. Secure Browsing – Enabled
   3. Login Approvals – Enabled – Si pui numarul tau de mobil – daca schimbi calculatorul va trebui sa introduci la logare un cod trimis prin SMS.

   B. Trebuie sa rulezi un antivirus (AVG Free) si un antimalware (MalwareBytes). Daca ai un keylogger pe computer, chiar si nedectat de astea doua, daca faci ce scrie la A ai rezolvat problema.

   Done.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.