scrisul dauneaza functiei

Marţi, 13 Martie 2012 | 4 Comentarii

O poveste recentă m-a determinat să îmi pun seriose întrebări în ceea ce privește libertatea de exprimare și modul cum ea poate și este apărată. O persoană din Giurgiu s-a gândit că are ce să comunice semenilor, motiv pentru care și-a făcut un blog. Absolut banal, nu ? Ce a urmat unei postări pe acel blog trebuie însă explicat. Omul nu s-a ferit și a scris la rubrica “Despre” datele sale reale, respectiv că este polițist. Într-un articol a luat apărarea M.S. Mihai I al României în disputa sa cu Traian Basescu, actualul președinte al țării. Articolul a deranjat, omul a fost urmărit de autoritățile competente și dat afară din Poliție conform Art. 12 din Legea 360 din 2002. Absolut legală decizia, ca polițist nu ai voie să te implici public în politică și nici să-ți exprim public păreri politice.

Ce ne facem însă cu polițiștii care au participat la mitinguri și au scandat lozinci anti-guvernamentale, anti-prezidențiale și împotriva partidului aflat la guvernare ? Dacă e să se aplice aceeași lege, ar fi trebuit dați – toți participanții la miting – afară din poliție. Ori, personal, nu am cunoștință ca asta să se fi întâmplat.

4 comentarii la “scrisul dauneaza functiei

 1. AvatarMISHU a comentat:

  În articolul dumneavoastră există două mici erori:
  1. NICIODATĂ (nici chiar în prezent), în profilul de blog nu am scris că aş fi poliţist. Completările la contul pe care îl am pe o reţea de socializare sunt făcute ulterior demiterii mele, deci în calitate de cetăţean “plin”.
  2. Demiterea mea a fost ilegală deoarece NICIODATĂ nu mi-am exprimat “păreri politice” în sensul de dicţionar al cuvintelor. Anumite persoane au considerat că, dacă îmi permit să am o opinie diferită faţă de stăpânul lor, atunci trebuie să fiu dat afară. Oricum, nimeni din cei care m-au cercetat şi judecat nu a reuşit să demonstreze care ar fi “opiniile politice” pe care le-am exprimat. Oricum nu contează chestia asta, atâta timp cât, într-un document oficial stă scris faptul că mi-am “exprimat păreri personale,… uneori chiar politice…”
  Cu respect.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   1. Nimeni nu are de unde sa stie cand a fost completat/modificat un profil, mai ales la un blog.
   2. Nu am scris ca v-ati exprimat pareri politice – ci ca doar ati luat apararea cuiva impotriva altcuiva, care, din intamplare, este om politic – chiar daca prin natura functiei nu are voie sa faca parte din nici un partid politic.

 2. AvatarMISHU a comentat:

  Îmi cer scuze.
  Nu am vrut să pară că vă învinuiesc de ceva. Departe de mine intenţia.
  Mi-am permis doar să fac nişte precizări necesare (în opinia mea) pentru o mai bună înţelegere a faptelor.
  Cu respect.

  Răspunde
 3. Avatartudor a comentat:

  “ca polițist nu ai voie să te implici public în politică și nici să-ți exprim public păreri politice”, aici as avea o obiectie, daca esti impotriva puterii, impotriva sistemului, atunci e valabila afirmatia. La fel a patit si Alexandru Gheorghe (fost locotenent). Daca in schimb acestia ar fi iesit sa aduca osanale puterii nu cred ca si-ar mai fi pus cineva problema demiterii lor.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.