scoala incotro

Duminică, 29 Iunie 2014 | 0 Comentarii

După ce toată lumea a comentat rezultatele de la examenul de Bacalaureat din anii anteriori, iată că rezultatele la examenul de evaluare naţională 2014 este la fel de dezastruos. Faţă de anii trecuţi lucrurile stau cam la fel, respectiv numărul celor care nu au luat 5 la examenul de la sfârşitul clasei a 8-a este:

2014 – 46.000
2013 – 37.000
2012 – 57.000

Sigur, concluzia este că subiectele au fost greşite pentru că au fost prea grele, iar compunerile sunt fără rost. E părerea unui profesor de limba română.

rezultate-examen-evaluare-nationala-2014

Învăţământul de 10 clase este obligatoriu, deci chiar şi cu media 1,00 se intră la liceu. Sau la şcoala profesională, dar şcolile profesionale au o problemă: elevii nu au unde să facă practică, pe motiv că guvernările succesive de după 89 au distrus toată industria din România. Aderarea la UE a definitivat opera distructivă.

Vă daţi seama cum ajunge un absolvent de clasa a 8-a, care a luat 2,75 la evaluarea naţională, a intrat la un liceu şi a luat BAC-ul cu 6,15, a intrat la facultate la o specializare economică – pe bază de dosar? Sau, mai rău, ajunge la o facultate tehnică şi termină inginer?

Bonus: Una dintre profesoare s-a prins că elevii români învaţă texte cu crime (Mioriţa a fost dată exemplu). Personal aş putea completa cu Amintiri din copilărie – care conţine fapte antisociale încadrabile la distrugere din culpă şi furt calificat, Capra cu trei iezi – crimă, şi exemplele pot continua. Să gândim pozitiv.

Dacă aveţi 30 de minute, vă uitaţi aici şi trageţi singuri concluziile.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.