schimbare la microsoft romania

Joi, 10 Ianuarie 2013 | 0 Comentarii

Microsoft anunţă că a înlocuit conducerea Microsoft România. Polonezul Ronald Binkofski se întoarce acasă, conducerea fiind preluată cu titlu interimar de către Sorin Eftene, unul dintre primii angajaţi locali ai companiei.

Fostul şef Ronald Binkofski ” … va continua să contribuie în câteva dintre inițiativele cheie ale Microsoft în piața locală, inclusiv în parteneriatul strategic cu Guvernul României, în programe pentru tineri și de dezvoltare a talentului și în domenii cum sunt Clusterele Industriale.”

Eu nu reuşesc să îmi dau seama unde au văzut cei de la Microsoft “Clustere industriale” în Romania. Noţiunea este extrem de bine documentată şi nu cred că poate exista aşa ceva la noi în ţară în viitor. Sigur, există acele parcuri industriale, dar oare astea le ţinteşte Microsoft?

Iar despre parteneriatul cu guvernul, aici e sigur rost de bani, dat fiind că politicile în domeniul IT sunt neclare. Vă mai amintiţi de celebrul server de timp oficial al României? S-a cheltuit atunci un sac de bani, s-au făcut poze (ministrul de resort era aceeaşi persoană ca şi acum), dar din echipamentele achiziţionate atunci nu sunt semne să mai funcţioneze ceva. În aceste proiecte publice sunt interesate şi firmele locale, Siveco fiind un combatant redutabil, cu o istorie bogată în cheltuirea de bani din proiecte publice.

Nu putem să le dorim decât să le meargă afacerea bine şi îi rugăm să ne explice cum s-a gândit cel care a proiectat Windows 8 pentru un ecran tactil, pentru utilizare pe computere desktop. Lenovo a inventat o tabletă de 27 de inchi care se pretează la interfaţa Windows 8:

Eu o să-mi iau aşa ceva după ce se va lansa aplicaţia “Şotron” pentru tabletă cu Windows 8.

P.S. Vă daţi seama că având aşa ceva în casă, combinat cu o aplicaţie care poate face poze şi filme (fără ştirea utilizatorului), site-urile de toate tipurile (inclusiv cele pentru adulţi) vor putea face rost de material gratuit?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.