scanner-ul pentru avioane şi şpaga

Sâmbătă, 18 Iunie 2016 | 0 Comentarii

Mai ţineţi minte un articol în care spuneam despre inventatorii români premiaţi de Iran? Era la o expoziţie prin 2013. Atunci era vorba despre un scanner de avioane, o invenţie a unui român. Bun, românul nostru nu este un oarecare, el este Mircea Tudor:

“… prietenul şi naşul adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu”

Anii trec repede şi inventatorul nostru a ajuns penal. Aşa:

Potrivit DNA, în 2010-2011, patronul firmei MB Telecom, Mircea Tudor, a încheiat un contract de consultanţă în valoare de un milion şi jumătate de euro cu un avocat din Alexandria, Liviu Ardeiaş. Procurorii susţin că acel contract era fictiv, iar banii ar fi fost de fapt, plata traficului de influenţă pentru obţinerea de contracte la Autoritatea Vămilor.

Compania lui Mircea Tudor a încheiat în acea perioadă contracte cu Vama de 79 de milioane de lei. Omul de afaceri se consideră nevinovat.

Ce ţară tristă, până şi inventatorii trebuie să dea şpagă de milioane de lei pentru ca produsul gândirii lor să ajungă să fie folosit de autorităţile statului.

scanner-de-avioane-penal

Pe lângă banii daţi pe consultanţă fictivă, inventatorul a avut şi o grămadă de bani de dat lu’ finuţu’:

Potrivit propriilor declaraţii, Tudor este bun prieten, vecin, dar şi naş al adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu. Mai mult, omul de afaceri i-a împrumutat acestuia 300.000 de euro. Cu aceşti bani, Licu şi-a cumpărat un apartament într-un ansamblu rezidenţial, pe care îl închiriază cu 18.000 de euro pe an, potrivit declaraţiei de avere a magistratului.

Bani din care finuţu’ şi-a cumpărat un apartament pe care îl închiriază cu 18.000 de euro pe an … Unde n-am avut eu noroc de aşa un naş.

Metoda e simplă: nu are rost să dai şpagă, să te “agaţe” procurorii. Dai banii legal, sub formă de împrumut. Cetăţeanul şpăguit cumpără, la vedere, un apartament pe care îl trece în declaraţia de avere. Închiriază mai apoi apartamentul – posibil chiar fictiv, unei persoane din anturajul celei care a dat împrumutul – chirie care se scoate pe firmă, şi uite aşa se dă şpagă cât se poate de legal, la vedere. Nu poate nimeni aprecia dacă firma mea are sau nu nevoie de acel apartament închiriat, e suficient să-l folosesc 1 zi pe an.

sursa

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.