sarlatan de profesie

Luni, 3 Iunie 2013 | 0 Comentarii

Trebuie să recunosc faptul că mă preocupă modul în care tot felul de ţepari, şarlatani, etc. încearcă să păcălească lumea. Mulţi reuşesc, unii chiar cu rezultate notabile … Scopul final al oricărui ţepar este câştigul lui material. Am mai scris despre ţepari aici, aici şi aici. Vă mai amintiţi de cetona de zmeură şi de alt şarlatan de profesie care umple seară de seară ecranele televizoarelor?

Am dat peste asta:

La minutul 4:40 reporterul întreabă:

“Din câte știu eu, recomandarea medicilor este să reduci consumul de sare, mai ales dacă ai tensiunea mărită.

Şi “doctorul” din interviu răspunde aşa:

“De fapt, este exact invers. Problema este că medicii fac referire la sarea de masă care, de cele mai multe ori, are următoarea compoziție: 1/3 sticlă, 1/3 nisip și 1/3 sare. Sticla și nisipul zgârie arterele și vasele de sânge, iar acestea încep să sângereze. În aceste cazuri, colesterolul merge acolo și începe să repare problemele, ca să nu sângerezi intern până mori.

Deci sarea de bucătărie conţine nisip şi sticlă şi astea ajung în sistemul circulator provocând zgârierea pe interior a vaselor de sânge şi implicit sângerări interne ale vaselor!

Omul aberează şi cu colesterolul. Dar el luptă cu cancerul şi face recomandări celor bolnavi cum să se vindece. Nu are rost să insist mai mult, puteţi urmări interviurile şarlatanului şi imagina cam cât de cretin trebuie să fii să crezi ce-ţi spune acest nefericit.

Desigur, clienţi care să-i promoveze aberaţiile se găsesc:

proasta_si_sarlatanul

Pentru şi mai multe aberaţii debitate de ăsta căutaţi cu Google – eu nu pun link aici.

Bonus: Am ajuns să văd aceste materiale la recomandarea unui medic cu doctorat. Omul postase pe Facebook la Status Update …

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.