samsung nu mai livreaza baterii catre apple

Marţi, 11 Decembrie 2012 | 4 Comentarii

Ştirea nu este una senzaţională în contextul în care cele două firme rivale se ceartă în instanţă pe nişte despăgubiri uriaşe. Era de aşteptat ca Samsung să reacţioneze într-un fel. Se ştie că Apple utilizează intensiv componente fabricate de Samsung, nu numai baterii. iPad este constuit cu procesor A4, fabricat din câte se pare chiar de Samsung. Aici şi memoriile erau Smasung:

apple-a4-ipad-board-small
Sursa foto: cnet.com

La iPad 2 memoria flash este produsă de Toshiba:
ipad2-main-board-section-small-2
Sursa foto: cnet.com

Cipul A5 propriu-zis este fabricat tot de către Samsung, dar la o uzină din Texas. Asta ca să nu spună americanii că Apple încorporează doar componente străine în produsele lor.

ipad_3_a5x_logic_board
Sursa foto: www.mobilespect.com

Memoria însă nu mai e nici Samsung şi nici Toshiba. Pe ea scrie Hynix, dar tare mă tem că pastila de siliciu din interior e fabricată de Samsung. Cum de altfel cred că şi la memoriile Toshiba lucrurile nu sunt cu mult diferite. Se pare însă că Apple vrea să nu mai depindă de sud-coreeni, cel puţin formal, şi renunţă la a mai cumpăra bateriile pentru dispozitivele mobile de la ei. Nu, lucrurile nu se încheie aici pentru că piaţa este în plină dezvoltare. Cei puternici rezistă, cei slabi mor. Numele Nokia vă spune ceva?

Sursa: www.businessinsider.com

4 comentarii la “samsung nu mai livreaza baterii catre apple

 1. Andrei a comentat:

  sa nu punem cruce pe Nokia inca… e drept ca nu mai sunt ce au fost si ca au ratat primul tren al “smartphone-urilor”, insa calitativ scot telefoane excelente. Eu am un LG E900 Optimus 7 cu Windows Phone 7.5 si sunt fff multumit (fara sa exagerez in mai bine de un an nu am dat nici un reset, nu am avut nici o problema soft sau hard), insa ma gandesc foarte serios sa trec pe un Lumia 920 cu WP8 (desi costa ceva). Ma jucam cu Lumia 900 (seria mai veche cu WP 7.5) si e un telefon excelent: bate la design Marul parerea mea (ecranul, carcasa, butoanele… toate sunt f bine facute si arata elegant), iar comparativ cu orice robot de plastic nu mai zic. Iar sistemul de operare e marea surpriza: una foarte placuta. Problema #1 e mentalitatea: toti au tendinta de a rade cand aud de Windows Phone, chiar daca nu au pus mana niciodata pe un telefon sa vada despre ce e vorba.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   O sa fac tot posibilul sa pun mana pe un Windows Phone si o sa fac un mic review, personal si subiectiv. Da, robotul de plastic e praf – eu deja incep sa ma plictisesc de problemele cu softul. Nici cu partea hardware nu sta prea bine … la minus 10 grade cum au fost dimineata, a face un apel e deja o aventura. Noroc ca aveam si un telefon normal cu mine.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. mihaela a comentat:

   + 1 pentru telefoanele Nokia, mi-am luat un Dual SIM acum câteva luni. Se cam zgârie ecranul dar nu-i ca si cum s-ar zgâria carcasa lu’ iPhone5! 😉

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.