samsung galaxy s4 in garantie

Duminică, 1 Iunie 2014 | 0 Comentarii

Am decis recent să înlocuiesc telefonul Samsung Galaxy S3 – vechi de aproape 2 ani, cu un nou smartphone. Am oscilat multă vreme în a face alegerea. S3 a fost achiziționat la foarte mică distanță de momentul în care s-a strâns decorul după ceremonia oficială de lansare, fiind așadar din primul lot fabricat. Lot care a avut probleme, în integralitatea sa, în întreaga lume – lucru confirmat și de cunoscuți care și-au luat telefonul de prin alte țări europene (legal, cu factură și abonament – ca nu cumva să înțelegem greșit ideea).

samsung-galaxy-s4

Și a venit pe lume S4 (achiziționat la liber), criteriul pentru care l-am ales pe el fiind în principal faptul că la mai bine de 1 an de la lansare, mă gândeam eu, optimist, că dacă a avut ceva probleme la naștere, specialiștii de la Samsung le-au remediat. Urăsc să fac parte din lotul beta-testerilor. Adică să testez pe banii mei produsele pe care alții le fabrică cu 100 de dolari și le vând cu 600.

Ghinion, minunatul și noul telefon Samsung Galaxy S4, proaspăt și curat, se restartează aleator. În mod cu totul ciudat, la repornire nu mai cere codul PIN. Și S3 se restarta, dar cerea PIN-ul. Dar asta nu e tot … Destul de des (cel puțin săptămânal) afișează că este în rețea, dar nu poți fi apelat și nici nu poți forma nici un număr. Nici măcar 112!

Plin de îngrijorare dar încrezător în șansele mele, duc telefonul în service, la nici 3 săptămâni de la data înschisă pe factura de cumpărare. Băiatul de la primire îmi spune că nu trebuie să fiu îngrijorat, toate telefoanele Samsung Galaxy S4 pe care le-a vândut s-au întors în service. Corect, nu are de ce să mă îngrijoreze vestea că mi-am cumpărat un nou telefon cu probleme.

După exact 7 zile calendaristice telefonul se întoarce, cu mențiunea că garanția se prelungește cu 4 zile, dar cu vechile probleme tot acolo. Adică se restartează aleator și pierde rețeaua. Este un telefon minunat … dar dacă e să alegeți, poate vă orientați spre altceva.

Și totul vine de la soft și de la programatorii care nu au nici o legătură cu partea hardware pe care vor rula liniile de cod scrise de ei, cu atât de mult har.

P.S. Am încercat toate soluțiile posibile, atât cele spuse pe site-ul oficial cât cele recomandate pe site-urile de profil. E în mod evident o problemă din construcție care nu poate fi remediată cu soluții de amator.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.