salariile de la Finanţe blocate

Marţi, 3 Februarie 2015 | 0 Comentarii

În contextul arestărilor în direct, exact ca pe vremea lui Adrian Năstase, scapă nişte lucruri. Conturile Ministerului de Finanţe sunt blocate, pentru că statul e dator fraţilor Micula.

Salariile angajaţilor Ministerului de Finanţe sunt blocate. Conturile au fost puse sub sechestru, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, din cauza unei datorii de peste 80 de milioane de euro pe care statul o are către fraţii Micula. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a mutat data de salarii din 10 în 5 ca să poată plăti lefurile angajaţilor. S-a ajuns în această situaţie după ce fraţii Ioan şi Viorel Micula au pus sechestru pe conturile Ministerului de Finanţe, pentru a recupera o parte din datoria de 82 de milioane de euro pe care statul o are către ei.

Ştirea e mai veche:

Fratii Ioan si Viorel Micula, patronii European Drinks, au reusit sa instituie, prin executor judecatoresc, sechestru pe actiunile statului la OMV Petrom, in urma castigarii unui proces, in urma cu un an, cu Ministerul Finantelor la Curtea de Arbitraj de la Washington. In plus, au fost blocate si conturile Ministerului Finantelor. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro chiar de executorul judecatoresc Mazilu si Asociatii. Din acest moment exista un mare pericol, deoarece fratii Micula ar putea oricand sa scoata la vanzare cele 20% din actiunile detinute de stat la Petrom. Aceasta in conditiile in care Ministerul Finantelor a facut in asa fel incat acele conturi blocate sa fie goale. Fiind niste conturi fara valoare, oricand fratii Micula pot decide sa-si recupereze cele 82 de milioane de euro de la statul roman in urma vanzarii a 20% din actiunile Petrom. Acum, Guvernul incearca sa scape de problema prin tot felul de tertipuri, chiar daca decizia de la Washington este definitiva si irevocabila, iar statul este efectiv obligat sa plateasca cele 82 milioane de euro. Mai mult, Victor Ponta le cere judecatorilor sa nu dea actiunile Petrom care ar valora pe piata 600 milioane de euro.

sursa

Şi nişte acţiuni deţinute de stat la Petrom sunt în pericol.

Ăsta e unul dintre copii:

fiul-micula-eliminat-bac

A fost eliminat din examenul de BAC după ce a fost prins cu fiţuici.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.