sa ucidem ipocrizia din margarina

Joi, 11 Iulie 2013 | 0 Comentarii

Am mai scris despre subiectul reclamei la margarină. Reclama era făcută de Nadia Comăneci. Iată că zilele trecute subiectul a revenit în actualitate, când a apărut o nouă reclamă, filmată într-o unitate de învăţâmânt, tot cu Nadia Comăneci în rolul vedetei care consumă margarină. Nadia Comăneci a simţit nevoia să intre în direct la Antena 3 pentru a explica nişte lucruri.

nadia_comaneci_reclama_margarina

Am aflat că reclama respectivă “este un proiect” şi că ea nu îndeamnă pe nimeni să consume nimic, că ceea ce spune în reclamă nu înseamnă nimic. Ea îndeamnă la moderaţie, la alimentaţie sănătoasă. Poate revedem reclama?

Hai să lămurim nişte lucruri, de bun simţ spun eu:

1. Reclama la orice produs se face, de cele mai multe ori, folosind imaginea unei persoane publice, uşor de recunoscut de către oricine. De ce? Pentru că imaginea persoanei respective se transmite produsului din reclamă. Şi astfel consumatorul asociază imaginea produsului cu persoana şi, la raft, alege produsul care corespunde imaginii. Dacă nu ar conta imaginea persoanei publice, ar pune o vacă să facă reclamă la margarină. Şi vaca ar spune că ea dă viţelului ei, în fiecare dimineaţă – pentru o alimentaţie sănătoasă, margarină.

2. Legat de faptul că Nadia Comăneci nu îndeamnă pe nimeni să facă nimic este o minciună. Priviţi videoclipul şi vă lămuriţi!

3. A mai existat argumentul că şi alţii, la fel de cunoscuţi, au făcut reclame la produse mult mai nesănătoase. Da, este corect, cu observaţia că dacă unul este dobitoc nu trebuie să fii şi tu. Tu, ca persoană publică, eşti responsabilă de produsele cu care îţi asociezi imaginea. Şi nu este complet aiurea ca tu, campioană mondială la gimnastică (lucru pe care nu îl contestă nimeni), să îţi asociezi imaginea cu un produs care este cel puţin îndoielnic? Asta ca să nu spun că margarina este o mizerie totală.

Foame mare…

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.