să trecem maşina pe numele babacului

Joi, 11 Decembrie 2014 | 6 Comentarii

Asigurările RCA s-au scumpit, dar românii sunt inventivi şi găsesc soluţii. Pentru că legea asigurărilor este făcută prost, tinerii trec maşinile pe numele babacilor pensionari. Dacă proprietarul maşinii este pensionar, prima de asigurare este mai mică – în România asta. Şi uite aşa se reduc costurile.

legea-asigurarilor-gresita

La modul cum este acum legea, aparent maşina este vinovată că face accident şi nu şoferul. Într-o ţară normală, Anglia de exemplu, se asigură şoferul şi nu maşina. Fiindcă şoferul face accidentul. Unde mai pui că asigurarea RCA nu are nici o treabă cu maşina … pe asigurare ar trebui trecut numele şoferului. Hai că-i simplu de înţeles. Legile sunt proaste pentru că aşa sunt ele făcute. Prost.

6 comentarii la “să trecem maşina pe numele babacului

 1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

  Folosesti un circuit logic defect in creier, ar fi timpul sa mergi la service!
  Daca intr-o familie sunt 5 persoane cu carnet si familia are o masina, o sa plateasca de 5 ori RCA ?
  Sau la o firma unde pe o masina (transporter, tractor, ce o fi) pot sa lucreze mai multe persoane, unii pot sa plece de la firma, altii sa fie angajati de proba, altii cu perioada determinata si asa mai departe o sa plateasca RCA de 10x ?
  Nici faza cu Anglia ce zici nu cred ca e chiar asa de simpla cum ai auzit pe Cancan.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Da, dacă ai 5 persoane în familie şi o singură maşină pe care o conduc pe rând, fiecare persoană trebuie să îşi facă asigurare! Mai citeşte, mai informează-te …

  2. AvatarMihai a comentat:

   Da domnu’ cazan. Asa ar fi normal, RCA-ul pe persoana. Daca am 2 masini de ce sa platesc 2 RCA-uri ca nu am cum sa le conduc pe amandoua in acelasi timp!!!
   Daca imprumut masina cuiva si acel cineva face accident mie o sa-mi creasca polita cu toate ca nu eu am fost la volan. Mai baga niste neuroni!

 2. Avataromrau.ro Post author a comentat:

  Partea maxima cu legea RCA de acum este ca se inscriu masinile pe numele lui mamaie de 70 de ani, mamaie care nu a avut carnet de conducere niciodata. Si conduc tinerii de 25 de ani de nu au aer … Legat de firma, exemplul este foarte bun. Daca am un autocamion de 40 de tone e absolut normal ca cel care conduce sa fie asigurat si el ca persoana si ca sofer pe acea masina. In sensul ca nu poate veni orice fraier din firma cu carnet de toate categoriile, dar fara nici o experienta, sa conduca acel camion. Sigur, trebuie ca firmele sa restituie parte din suma platita in cazul in care soferul renunta sa mai fie asigurat pentru a conduce acel camion (atunci cand este concediat, de exemplu).

  E atat de simplu de priceput, doar vointa sa fie.

  Răspunde
  1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

   Bine mah, deci ziceti voi ca RCA trebe sa fie nominal. Dar daca v-as pune sa-mi calculati RCA-ul nici nu ati sti de unde sa luati formula. Ce ati lua in calcul? Ia sa vedem cel mai destept comment, cine urmeaza?

  2. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Nu trebuie sa propunem noi nimic – e suficient sa facem exact cum fac altii in tarile mai civilizate. Uite un exemplu aici, pentru tinerii intre 17 si 25 de ani, cam care sunt restrictiile:

   “Choose a limited hours policy: As a 17 year old driver the idea of a ‘limited use’ policy might not get the blood racing, but dig a little deeper and you could be surprised. For example, take our latest innovative product for drivers aged between 17 and 25. All we ask is that you don’t drive your car between 11.00pm – 5.00am (when you’re probably at home or in bed) and you could save up to 40% on your insurance. Admittedly your driving hours are slightly restricted, but surely it’s better than not being able to drive at all! To find out more about our specialist GPS tracked policies click here.”

   Adica iti face reducere la asigurare daca nu conduci noptea, intre 23:00 si 05:00. Deci asigurarea este pentru sofer, da?

   Tot in UK, se asigura combinatia sofer & masina:

   Even if the vehicle itself is insured, if you’re not correctly insured to drive it you could get penalised.

   Penalties for uninsured drivers: The police could give you a fixed penalty of £300 and 6 penalty points if you’re caught driving a vehicle you’re not insured to drive.

   https://www.gov.uk/vehicle-insurance/driving-without-insurance

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.