sa ne c***m pe bugetari

Miercuri, 15 Mai 2013 | 0 Comentarii

Guvernul scormoneşte din nou în rahatul numit “solidaritate”. Ei explică faptul că nu este normal ca un director dintr-o companie de stat să aibă 18.000 de lei lunar, iar portarul aceleiaşi instituţii să aibă 800.

Nu, nu este normal. Dar problema nu este aici. Salariul directorului a fost stabilit – LEGAL, după regulile făcute chiar de guvern. Bugetarii sunt plătiţi, legal, după nişte reguli stabilite chiar de cei care îi plătesc – guvernul. La fel, şi salariul mic tot după aceleaşi reguli a fost stabilit. Şi atunci de ce apari pe televizor şi declari ca proasta satului că ai descoperit salarii uriaşe la directorii de companii naţionale? Nu tu le plăteşti?

bugetarii_si_solidaritatea

De ce nu se taie salariile imense în loc să se impoziteze suplimentar salariile care trec de un anumit prag? Pentru că salariile imense sunt extrem de puţine iar economia la buget ar fi nesemnificativă. Dacă se impozitează în bloc toate salariile care trec de un anumit prag sumele colectate sunt incomparabil mai mari.

A mai existat o furtună similară pe vremea sinucigaşului salvat de poliţişti. Şi atunci se legau de salariile mari, eroul momentului fiind “femeia de serviciu de la Renel”. Măsura imediată a fost externalizarea serviciilor de curăţenie, cu efect în dublarea cheltuielilor cu curăţenia. În rest, a fost o măsură bună!

Bugetari sunt medicii, profesorii, poliţiştii, vameşii, etc. Am înţeles, o ţară cu oameni bolnavi şi proşti e mai uşor de vândut la străini. Aşteaptă pe turnată Germania, care probabil că va prelua tot ce înseamnă distribuţia de energie din Transilvania.

Toate declaraţiile legate de “solidaritate” le găsiţi aici.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.