sa luam sts la noi la partid

Luni, 3 Februarie 2014 | 0 Comentarii

După deranjul provocat de lipsa totală de profesionalism în coordonarea operaţiunilor de salvare în cazul accidentului de avion în care au murit pilotul Adrian Iovan şi amanta(?) unui doctor supravieţuitor

{Radu Zamfir a fost cel care i-a propus Aurei Ion să-l însoțească în această expediție, el fiind coordonatorul echipei care realiza transplantul de ficat. Sora tinerei a mărturisit într-un interviu Romania TV că studenta avea o afinitate aparte pentru medic și își dorea să îi calce pe urme. – Sursa: www.b365.ro. La primul interviu de după accident, Zamfir – şeful echipei care a plecat la prelevarea organelor, a declarat că nu ştie cine a aprobat ca Aura Ion să fie în acel avion. – Sursa: adevarul.ro}

Victor Ponta insistă cu demiterea lui Marcel Opriş, directorului STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Sigur, nici Marcel Opriş nu e el chiar uşă de biserică, dar nu are absolut nici o logică să ceri demiterea lui atâta timp cât instituţia condusă de el nu a avut nici o vină în toată gâlceava. Unii spun că trebuiau să localizeze telefonul mobil … da, l-au localizat, dar instituţia numită STS nu are echipamente de localizare. Sistemul 112 foloseşte informaţiile transmise de operatorii de telefonie mobilă, informaţii care pot duce la localizarea terminalului cu o precizie de câţiva metri în oraşe (unde celulele sunt dese) şi de kilometri în zonele în care nodurile reţelei sunt rare – cum a fost şi cazul de faţă.

După şedinţa CSAT de ieri, Ponta şi cu Antonescu au apărut pe televizoare şi au explicat cum dau ei o lege prin care îşi subordonează STS, adică îl includ în Ministerul de Interne.

ponta-subordoneaza-sts-csat

Dacă ar fi citit Constituţia României, Art. 119, ar fi aflat că:

“Consiliul Suprem de Apărare a Ţării organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, participarea la menţinerea securităţii internaţionale şi la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară, precum şi la acţiuni de menţinere sau de restabilire a păcii.”

deci că nu pot face aşa ceva. Legea de funcţionare a STS, adică Legea nr. 92/1996 publicată în Monitorul Oficial al României nr. 169 din 30 iulie 1996, reia la Art.7 şi Art. 8 prevederile din Constituţie care spun că STS se subordonează CSAT, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Preşedintele CSAT este Preşedintele României, conform aceleiaşi Constituţii. Şi asta indiferent cine este preşedinte.

În cazul în care vor trece prin parlament o asemenea lege – deşi mă îndoiesc că şi-au pierdut toţi minţile pe acolo, am serioase dubii că cei de la Curtea Constituţională nu le-o vor da peste cap.

Deci cum să te afişezi public cu o asemenea aberaţie?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.