să învăţăm să urâm

Luni, 8 August 2016 | 0 Comentarii

Că musulmanii sunt nişte oameni nasoi, americanii o spun prin filme de foarte mulţi ani. Pe 6.08.2016, ProTV ne-a reamintit filmul True Lies (1994), în care nişte oameni răi vor să ducă o bombă nucleară undeva în USA şi să o detoneze, cu scopul declarat de a-i pedepsi pe imperialiştii necredincioşi. Simplu, film cu buget mare, foarte prost ca şi regie.

true-lies
A urmat imediat o a doua capodoperă, de data asta Red Scorpion (1988), un film şi mai prost, în care nişte ruşi omorau băştinaşi într-o ţară subdezvoltată. Şi un sovietic mare şi blond trece de partea victimelor şi omoară la ruşi, ca în filmele cu proşti.

Realizat de James Cameron intr-o serie de locatii luxuriante si riscante pentru distributie si echipa de productie, acest thriller, nominalizat la Oscar in anul 1995, pentru cele mai bune efecte vizuale, are in prim-plan un cuplu exploziv – Arnold Schwarzenegger si Jamie Lee Curtis. Schwarzenegger este Henry Tasker, aparent, un agent de vanzari obsedat de munca. El o va seduce pe sotia sa cu o minciuna care va prinde foarte bine. Ii spune ca este un agent secret. Asa de secret ca in momentul in care o suspecteaza de o aventura extramaritala incepe s-o fileze impreuna cu alti agenti. In acelasi timp, el primeste misiunea sa lichideze un grup foarte periculos de teroristi dintr-o fosta republica sovietica implicati in traficul cu arme nucleare. In final, complicata tesatura de intrigi se va descalci cu o lovitura de teatru. Henry Tasker duce, in fapt, o viata dubla. Ziua este un amarat agent de vanzari, iar noaptea cel mai bun agent secret al guvernului american. Teroristii au legaturi incredibile cu lumea politica si de afaceri, iar sotia sa nu este deloc ceea ce pare a fi. – sursa

red-scorpion

Dolph Lundgren interpreteaza genial rolul agentului KGB rus Nikolai care a fost trimis in Africa cu un scop precis: sa ucida un revolutionar anti-comunist de culoare. Misiunea devine mult mai complexa decat parea initial. Curajos si strateg, Nikolai, marcat cu un tatuaj pe piept care simbolizeaza un scorpion rosu, devine aparatorul localnicilor. – sursa

Ambele au un rol educativ în contextul pe care îl trăim, şi trebuie să le bage în cap ăstora de vârsta pubertăţii că musulanii sunt oameni răi, dar nici cu ruşii nu ţi-e ruşine. O înlănţuire firească, desigur.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.