să închidem supermarketurile în weekend

Marţi, 23 Februarie 2016 | 5 Comentarii

Plictiseala e mare şi oamenii inteligenţi au de lucru. Le-a reîncolţit ideea de a închide supermarketurile în weekend, pentru că aşa e în Europa.

În timpul dezbaterilor, a fost adus în discuţie proiectul depus de Marin Anton (UNPR), alături de alţi 11 deputaţi UNPR, prin care supermarketurile ar urma să fie închise de sâmbătă, de la ora 14.00, până luni dimineaţă.

Achim Irimescu a anunţat că susţine acest proiect, care ar veni în sprijinul producătorilor autohtoni, care îşi vor putea promova mai bine produsele în perioada în care supermarketurile sunt închise. Astfel, Ministerul Agriculturii ar urma să transmită Parlamentului un nou aviz asupra proiectului.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor urmează să discute acest proiect marţea viitoare.

Este a doua oară când Marin Anton depune în Parlament un proiect similar, după ce prima lege a fost respinsă. În mai 2015, UNPR a relansat proiectul, însă acesta a primit aviz negativ din partea Guvernului Ponta. În luna noiembrie, proiectul a fost respins de Senat. – sursa

Nu e chiar aşa în Europa, pe acolo e închis doar duminica, şi nu cred că locuitorii sunt extrem de fericiţi că trebuie să se îngrămădească la cumpărături sâmbăta. De exemplu:

lidl.de – Mo. – Sa. 8.00 – 20.00 Uhr
kaufland.de – Mo. – Sa. 7.00 – 21.00 Uhr

Problema e că în Germania nu am văzut producătorii locali în piaţă, duminica, vânzând roşii şi ceapă din grădină. Deci motivaţia că au închise supermarketurile duminica e alta. Nu ar fi bine să o aflăm şi mai apoi să vedem dacă le închidem şi la noi?

5 comentarii la “să închidem supermarketurile în weekend

 1. AvatarGicu cazangiul a comentat:

  In Germania oamenii ies duminica in parc, la terase, fac sport, participa la diverse eveniments, spectacole etc etc. Nu am vazut/auzit pe nimeni sa comenteze pe tema asta.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avatarmihaibadea1969 a comentat:

   Foarte bine! Macar nu iti mai cumperi nimic ce sa arunci la gunoi dupa 3 zile. Electronice si uz casnic poti sa-ti comanzi oricum online de la eMag, iar mancare iti iei in timpul saptamanii cat sa gatesti ceva usor, ca in rest oricum maninci la pranz la cantina firmai. Iar sambata duminica scoti familia la un restaurant, o terasa.
   Sa invatam sa traim nemteste ! (p.s. cu cefele late de la noi care trebuie sa infulece ceva nonstop nu stiu ce facem, treaba lor)

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.