rotld a cumparat echipamente

Vineri, 8 Februarie 2013 | 3 Comentarii

Avem veşti despre ROTLD. Vă mai amintiţi, ROTLD – administratorul naţional al registrului de domenii .RO, a avut nişte probleme de securitate. Probleme care s-au tradus prin resetarea tuturor parolelor de administrare ale conturilor clienţilor. Am povestit atunci ce şi cum, a mai fost şi un DNS cache poisoning, toată combinaţia producând valuri majore.

Iată că lucrurile se mişcă şi, în regim de urgenţă şi fără licitaţie publică, ICI a dat un contract unei firme. Firmă care a încasat 2.785.150 lei (fara TVA). Asta înseamnă ceva peste 600.000 EUR. E o sumă rotundă, din care se pot cumpăra echipamente serioase, profesionale.

Or fi cumpărat oare aşa ceva?

juniper_mx_80

Cei de la DNSMadeEasy au asemenea echipamente. De aia rezistă la un atac DDOS de 200 Gbps … Mi se pare că ecranul de la MAC e un pic îndoit? Oricum, la cât costă un MX80, ţi-l dă rest. Juniper produce şi alte echipamente interesante. Legat de preţuri, doar rack-ul de la seria MX2020 costă aproape 150.000 USD.

Întrebare: Sunt şanse ca partea care ţine de Internet şi este administrată de stat să ajungă cândva ceva respectabil? Mă refer la sistemele utilizate de casele de pensii, sistemul de reţete electronice, etc. Şi mă refer la conectivitate, backup …

Bonus: Nu mă mai satur să privesc albumul ăsta. Detaliile pot ajuta la explicarea unor lucruri care par de neînţeles la prima vedere. Respectiv, la o ţară plină de hackeri şi specialişti în informatică, nu suntem în stare să facem din ROTLD o treabă civilizată.

3 comentarii la “rotld a cumparat echipamente

    1. omrau.ro Post author a comentat:

      Ai sa fii surpins: multi dintre cei din poze conduc sau decid soarta IT in Romania.

      Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.