review samsung galaxy s3

Sâmbătă, 14 Iulie 2012 | 0 Comentarii

Am găsit un review pentru Samsung Galaxy S3. Rar mi-a fost dat să citesc un review nepărtinitor pentru un anume produs. În general oamenii sunt plătiţi sau primesc în teste diferite produse. Şi un review care rezultă după ce ai luat nişte bănuţi pentru a-l scrie, suferă la capitolul obiectivitate, indiferent cât de deontolog te-ai crede.

samsung_galaxy_s3

Vă las să citiţi un material interesant. Sper să ajute pe cineva nehotărât care are de dat peste 500 de EUR pentru un telefon.

Inainte de a-mi lua acest telefon aveam iPhone 4. L-am luat pentru ca m-au indemnat prietenii – care priveau iPhone-ul ca pe un telefon limitat.

Inainte am mai avut telefoane cu: PalmOS, Windows Mobile, Maemo (Nokia N900), iOS. Sint programator si ma descurc cu orice sistem de operare, nu am probleme.

Am folosit Galaxy S3 timp de peste o luna, si am luat decizia sa trec inapoi la un iPhone 4S, principala problema fiind durata de viata a bateriei.

Dupa experienta de peste o luna cu Samsung Galaxy S3 mi-am format o parere foarte proasta despre Android. 🙁 Da, sint mai multe posibilitati, exista aplicatii care nu se gasesc pe iPhone: se pot parola aplicatii, inregistra convorbiri (mie nu imi trebuie asta, dar stiu persoane care isi doresc), si multe altele. Da, exista Flash ceea ce uneori e necesar.

Dar interfata e varza. E prost desenata dpdv vizual, difera prea mult de la aplicatie la aplicatie, foloseste ineficient suprafata ecranului, exista flicker cind se updateaza ecranul, etc. Sint sigur ca nu e doar telefonul meu care face acest flicker, prea am citit de multe ori pe web ca interfata iPhone este “smooth” comparativ cu a Androidului. Cind nu aveam Android, nu intelegeam cum o interfata poate sa nu fie smooth.

De multe ori cind introduci text aplicatia dispare, si ramine pe ecran tastatura si un mare cimp de editare. Asa ca nu mai stii in ce context introduci text. E foarte neplacut si da impresia de soft facut pe genunchi, e ca la vechile telefoane care rulau aplicatii Java de telefon. E ca si cum fereastra asta in care iti scriu acum e-mail-ul ar fi maximizata pe tot ecranul, si nu as mai sti: scriu in GMail? Scriu intr-un notepad? Poate scriu din greseala intr-un cimp de editare unde nu ar trebui sa scriu, de exemplu in cimpul TO: al mail-ului? Pe iPhone nu se intimpla asa ceva, cind scrii, vezi si alte elemente ale aplicatiei.

Cind apesi pe bara de titlu a programului, nu te duce la inceputul documentului – ceea ce la iPhone, se intimpla in orice aplicatie si e foarte util.

Butonul de “back” e in fiecare aplicatie altfel. Nu exista un standard de genul sa-l puna in stinga sus si sa arate la fel, ca la iPhone. In multe aplicatii Android nici nu exista buton de back software, se bazeaza pe butonul hardware.

Este prea complex, ofera prea multe optiuni si pune intrebari tehnice stupide, cum ar fi “Ai apasat pe butonul de trimis SMS. Cu ce aplicatie doresti sa executi actiunea? (si iti da o lista)”. Cred ca pe un utilizator nespecialist chestia asta il va innebuni. De fapt, si pe mine ma enerveaza.

Ofera foarte multe optiuni iar chestia asta este obositoare. Cind dau “share” de exemplu, imi apare ditamai lista de optiuni. Si asta nu ar fi atit de rau, daca nu as alege din cind in cind optiunea gresita. Mereu trebuie sa caut in lista…

La fel, faptul ca poti sa salvezi imagini si fisiere oriunde adauga complexitate – care iti da impresia ca telefonul e un obiect complicat pe care nu poti sa-l stapinesti. Am salvat niste fisiere.. asta inseamna ca la un moment dat va trebui sa le si sterg.. de unde stiu unde le-am salvat? Peste 3-4 luni mai stiu ce face un anumit fisier, si daca pot sa-l sterg?

Aplicatia Facebook nu poate salva imagini pe stocarea locala. Aplicatia de galerie de imagini e cel putin ciudata, imi afiseaza pozele pe care le-am facut intr-un mod ciudat si inutil.

Mi-a importat toate contactele din GMail si Facebook si acum am peste 3000 de contacte in address book, contacte de care nu am nevoie. Asta desi in aplicatia Facebook am selectat sa imi sincronizeze doar detaliile de la contactele existente in adress book. Multe din ele sint duplicate, pentru ca Gigel il aveam si pe Facebook, si in GMail. Si pe iPhone faceam asta, dar o faceam in mod controlat, nu imi importa din GMail orice adresa la care am scris vreodata, ci doar oamenii din address book-ul de pe GMail, si era mult mai ok, nu mi-a explodat lista de contacte.

Evident, sint sigur ca problemele astea se pot rezolva. Cu timp, efort, aplicatii third party, munca manuala, testari, etc.

Nu exista aplicatia de navigatie iGo in app store-ul iPlay. Eu ma bazam foarte mult pe aplicatia aia, acum port cu mine si iPhone-ul, ca sa am iGo. Nu am nimic impotriva s-o cumpar, ca sa am update-uri. Pentru Android, se gaseste neoficial, numai pe site-urile de pirati. Firma producatoare nu vinde aplicatia asta separat, ci numai impreuna cu anumite GPS-uri “powered by Android”, si e piratata de acolo. Asta inseamna bineinteles ca in loc sa o updatez automat, o voi updata manual, cind apuc. 🙁

Alta problema, de data asta hardware: butoanele de menu si de home sint foarte usor de apasat din greseala, pur si simplu pentru ca tii telefonul in mina. La fel, butoanele de volum si de power se apasa foarte usor fara sa vrei. iPhone nu are aceasta problema, pentru ca nu are butoane acolo. Cind cumperi un iPhone, stii ca obtii un telefon care este 99% ok. Cind cumperi un Android, nu poti fi sigur de asta, pot sa apara orice probleme legate de design prost al hardware-ului.

Nu mai sint omul care sa bibileasca ore intregi un telefon sau un computer. Ma feresc ca de dracu sa stau sa frec ceva tehnic, cind as putea sa socializez, sa invat despre business, sa ma duc la cursuri, etc. Telefonul meu nu e viata mea, am alta viata decit telefonul 🙂 si orele pe care le petrec incercind sa repar niste probleme de design prost la Android sint ore furate din timpul meu liber, de fapt.

Motivul pentru care oamenii cred ca Androidul e bun este ca nu au folosit iPhone, sa vada ce inseamna o interfata ok. Sau pentru ca au nevoi speciale – aplicatii care nu se pot face pe iPhone datorita restrictiilor Apple.

Pro:
– Ecran mare
– Subtire
– Poti sa faci mai multe lucruri decit pe iPhone.

Contra:
– Bateria tine prea putin, indiferent cit m-am jucat la setari. Tine sensibil mai putin decit la iPhone 4. Spre sfirsitul zilei imi e mereu teama ca voi ramine fara baterie, mai ales daca astept un apel important.
– Ecranul la luminozitate maxima e mai putin luminos decit la iPhone 4.

Sursa: emag.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.