revenire spectaculoasa

Marţi, 27 Noiembrie 2012 | 2 Comentarii

Din păcate o parte din ceea ce am scris s-a pierdut, mai precis toate posturile din perioada 13-27 noiembrie 2012. Aveam pregătite încă 7-8 articole scrise bine, care s-au pierdut şi alea.

Cauza o constitutie apropierea prea mare de prostul cu clona. Ştiţi care, băieţii aceia veseli care clonează site-uri şi scot bani din bancomate cu carduri clonate. Găzduirea pe acelaşi server (o pură şi nefericită coincidenţă) a făcut să se piardă mult din ce am scris. să mă facă să pierd o jumătate de zi pentru a muta blogul pe un alt host.

bancomat

Nu îmi imaginam nici o secundă că se va pierde o gramadă de muncă (fiindcă documentarea unor articole scrise corect durează foarte mult), altfel făceam backup zilnic. Voi încerca să corectez şi să refac pe cât posibil, fără să pot promite nimic. Am reuşit să refac aproape tot, cu excepţia câtorva articole. Superb …

Trebuie aşteptat să se propage în DNS noul IP al site-ului (TTL era 86.400 de secunde, acum l-am pus preventiv 7.200).

Promit să nu se mai întâmple! Nu mai promit nimic … aştia erau din Germania (firma) şi părea treabă nemţească. Din punct de vedere tehnic aşa şi era.

Detalii despre evenimentele care au dus la confiscarea serverelor şi căderea a numeroase site-uri care nu aveau nici o treabă cu infractorii, găsiţi aici.

P.S. Am o nedumerire: ce făcea poliţia dacă proştii cu clonele foloseau Godaddy sau Hostgator? Confiscau clusterele?

Later update 1 – 201211271830: Informaţiile sunt extrem de puţine şi puţin credibile. Dacă lucrurile revin la normal, voi putea reactiva ce a fost. Deocamdată am reuşit să recuperez o mare parte din articole, mai puţin comentariile cititorilor.

Ce am înţeles eu de aici: “băeţii” lucrau pe la firme care asigură servicii informatice către companii care utilizează cărţi de credit pentru plăţi. Traficul dintre serverul firmei şi serverul procesatorului de carduri era interceptat şi aşa se obţineau informaţiile. Pare plauzibil şi perfect logic din punct de vedere tehnic. Au luat aşa 250.000 de carduri. Întrebarea mea este ce firmă au “lucrat” ei, pentru că procesatori de carduri în România sunt extrem de puţini.

Later update 2 – 201211280030: Ultimele informaţii spun că firma de hosting nu are nici o treabă cu ce făceau băieţii cu cardurile. Desigur, lucrurile sunt la nivel de zvon. Interesant că firma găzduia şi site-uri ale unor firme care aveau afaceri on-line pe bune, cu bani reali şi cinstiţi. Acum firmele respective stau. E în regulă aşa să confişti la gramadă şi să loveşti în vinovaţi şi în nevinovaţi? Cine plăteşte pagubele?

2 comentarii la “revenire spectaculoasa

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.