respect olanda

Luni, 20 Februarie 2012 | 1 Comentariu

Cred că majoritatea aţi auzit de fotbalistul Mihai Neşu. Şi asta nu din cauză că ar fi fost un foarte mare fotbalist, ci mai degrabă datorită accidentului nefericit pe care l-a suferit într-un meci la echipa din Olanda la care activa. FC Utrecht este numele echipei. În urma nefericitului eveniment, Mihai Neşu a ajuns într-un scaun cu rotile. Ieri a împlinit 29 de ani. Suporterii echipei au sărbătorit evenimentul, au scandat numele lui minute în şir. La începutul meciului au întins pe teren un steag imens al României, cu poza lui stilizată pe mijloc.

mihai_nesu_29ani_olanda

Inutil de spus că oamenii au făcut o fundaţie prin care strâng fonduri pentru ajutorarea celor aflaţi într-o situaţie similară.

Trecând peste repulsia pe care o avem faţă de Olanda – din cauza opoziţiei lor de a vota favorabil în vederea admiterii României în spaţiul Schengen, crede cineva că noi, românii, am fi fost capabili de un asemenea gest dacă am fi avut un caz similar cu un fotbalist din Albania să zicem ? Asta ca să păstrăm proporţiile …

Sunt o persoană greu impresionabilă – poate şi datorită faptului că experienţa de viaţă avută a fost destul de complexă, dar gestul olandezilor chiar m-a mişcat. Putem învăţa oare ceva din asta ?

Un comentariu la “respect olanda

  1. Avatartudor a comentat:

    Aseara a fost emisiune pe A3 despre Nesu si cum ajuta statul olandez persoanele cu handicap. Exceptional. Daca Nesu o patea in Romania era mort din prima zi.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.