republica sau monarhie ?

Duminică, 22 Ianuarie 2012 | 1 Comentariu

Evolutia lucrurilor din ultima perioada este extrem de ingrijoratoare pentru orice om cu scaun la cap. Presedintele Basescu se comporta ca un smecheras de cartier in marea majoritate a aparitiilor publice. Se crede cel mai destept personaj posibil (acest sentiment ii este amplificat si de faptul ca, fiind la curent cu toate ascultarile facute de serviciile secrete, stie toate punctele slabe atat ale adversarilor politici cat si ale celor de la putere). In contextul manipularilor recente, cei de la Antena 3 au prezentat o inregistrare de la mineriadele din 1990, in care Silviu Brucan facea niste declaratii foarte similare cu ce spunea Basescu in 2012. Ce au uitat cei de la Antena 3, este ca acest personaj sinistru a fost un comunist de vaza, sustinator al lui Iliescu, FSN, PDSR, PSD … parte din actualul USL.

silviu brucan 1990

Puteti asculta aici partea audio a inregistrarii:
[audio:http://omrau.ro/wp-content/uploads/2012/01/brucan_mineriada_1990.mp3|titles=brucan_mineriada_1990]

Regalistii de pe Facebook s-au mobilizat si au facut diverse petitii on-line de sustinere a monarhiei. Din pacate, monarhia nu cred mai reprezinta o alternativa viabila si posibila in Romania. Pentru asta ar trebui modificata Constitutia, deci in termeni juridici cei care sustin chestiunea nu cred ca sunt foarte bine informati. Ca raspuns la aceste idei, Casa Regala a Romaniei a iesit public cu un comunicat de presa in care … nu spune nimic. Decat ca e foarte preocupata de situatia in care se afla tara. Si eu sunt !

familia regala

Comunicat 22.01.2012

Familia Regala stie ca tot mai multi romani isi exprima cu tarie convingerile si nemultumirea, de mai multe zile, in orasele tarii si in strainatate. Povara cetatenilor este din ce in ce mai apasatoare. Clasa politica a tarii are datoria de a da raspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvant, le asteapta.

Romanii si-au pierdut increderea. Ei cer astazi politicienilor un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului.

Întreaga Familie Regala este alaturi sufleteste de toti cei care au in aceste momente nevoie de incurajare si solidaritate.

Regele Mihai I a spus in mesajul sau adresat Parlamentului Romaniei ca, ,,cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos”. Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva in Romania.

Lectia de istorie pe care tinerii au dat-o tarii in decembrie 1989 arata ca romanii au incredere deplina in virtutile democratiei si libertatii atunci cand destinul tarii este la raspantie. Europa si Romania trec impreuna prin vremuri de restriste. Cu atat mai mult astazi avem nevoie ca politica sa respecte locul cuvenit pe care i-l confera democratia si sa nu ia locul competentei, in spatiul public si institutional.

Fara nici o indoiala, criza economica mondiala afecteaza Romania. Dar este, totodata, evident ca protestele din tara noastra merg mult mai departe decat atat: romanii isi exprima frustrarea fata de politicieni care nu au privit niciodata dincolo de ingustele lor interese, care au fost mai mult ocupati cu mici dispute personale decat cu buna administrare a tarii.

Regele si Principesa Mostenitoare urmaresc evenimentele cu profunda ingrijorare si raman hotarati sa faca tot ce este in puterea lor pentru a apara si promova interesele Romaniei, fara sa favorizeze nici o formatiune politica.

Aceasta a fost datoria Coroanei Romane, in fiecare generatie, si va ramane astfel in viitor.

Care ar fi solutia ? Alegerile (anticipate sau la termen) nu rezolva problema, pentru ca absolut toti cei care vor acum sa ne conduca au fost la putere si si-au dat masura (in)competentei. Sa schimbam clasa politica e imposibil fiindca nu avem ce sa punem in loc. Familia regala nu are forta sa preia destinele acestei tari.

Cum procedam ?

P.S. La momentul cand scriu acest post, in Piata Universitatii sunt aproximativ 150-200 de manifestanti, unul din ei tinand in mana un banner cu “Legea Cojocaru”. Din cate imi aduc aminte, este o propunere venita din partea unui domn prezent la “televiziunea poporului”. Sa ne reamintim de congresul Partidului Poporului.

Actualizare 23 Ianuarie 2011 – 19:25

Am si dovada cu “Legea Cojocaru” la miting. O mare parte dintre manifestanti sunt in mod clar platiti de Partidul Poporului cu televizor.

poteste legea cojocaru partidul poporului

Surse: familiaregala.ro, antena3.ro, youtube.com, stirileprotv.ro

Un comentariu la “republica sau monarhie ?

  1. Adrian a comentat:

    Monarhia nu salveaza romania insa este o solutie acum. Eu personal m-am saturat de astfel de presedinti care nu ne reprezinta si ne inseala asteptarile cu vulgaritate, smecherie si viclenie.

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.