religie, corupţie, accidente, tragedii

Luni, 2 Noiembrie 2015 | 6 Comentarii

Toţi au scris despre accident (da, a fost un accident, deci toate faptele sunt “din culpă”, adică “din greşeală”, dacă se va dovedi că focul nu a fost pus intenţionat), unii au publicat şi poze cu victimele, dar nu cred că e cazul. Câteva idei am:

1. Pe vremea PDL s-au închis spitale, asta nu poate contesta nimeni. Nu ştiu însă dacă acele spitale pot face diferenţa. S-a investit masiv în mijloace de transport la ISU, astfel încât bolnavii pot fi transportaţi mai rapid la spitale mult mai bine dotate decât într-un dispensar medical sătesc (sătesc, pentru că oraşe sunt doar pe hârtie, şi au fost făcute pentru că nu dădea bine la statistică la momentul intrării în UE).

2. Legislaţia există şi e suficient de dură, problema e că ăia de trebuie să verifice iau şpagă şi/sau nu îşi fac/sau nu pot să-şi facă meseria.

3. Afacerile mari le fac oameni “bine plasaţi”, ai Sistemului, cărora aştia mici care trebuie să aplice legea nu au ce le face. Pentru ca dacă o aplică, îşi pierd slujba. E un cerc vicios care nu se va rupe niciodată în România, pentru că nu are nimeni interes să se rupă.

4. “spitale nu biserici” este o chestie de marketing, foarte prost gândită. Imensa majoritate a populaţiei merge la biserică (dacă nu ar merge, nu ar exista atâtea biserici), aşa încât efectul va fi zero. Problema cu adevărat importantă este că sunt oraşe mari care nu au spitale de urgenţă. Un exemplu este Iaşi, dar probabil că sunt multe altele în aceeaşi situaţie. Statul, condus de mafioţi (mafioţi locali sau internaţionali – gen FMI), nu are nici un interes că investestească în educaţie şi în spitale, pentru că asta înseamnă oameni mai inteligenţi şi mai sănătoşi. Iar un om sănătos şi educat este un pericol pentru mafiot.

5. Lucrurile nu se vor schimba, din cauza mentalităţii “de cumetrie” care domină poporul acesta – am scris despre relaţia dintre religie şi corupţie. Toţi suntem rude între noi, “cumetri” fiind cea mai frecventă relaţie (nuntă sau botez cu 5 perechi de naşi nu e ceva neobişnuit – uite aşa sunt 6 perechi de rude). E şi în relaţie cu religia ortodoxă, lucru deloc de neglijat.

Concluzie: Fiecare îşi păzeşte fundul, scapă cine poate!

incendiu-colectiv

6 comentarii la “religie, corupţie, accidente, tragedii

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Nu a fost cu intenţie, deci la orice încadrare fapta este comisă “din culpă”. Mai vorbim după ce se poteleşte setea de sânge a maselor.

   Citeşte aici ce spune procurorul general:

   http://www.realitatea.net/procuror-general-tiberiu-ni-u-la-clubul-colectiv-dosarul-penal-este-pentru-omor-calificat_1821149.html

   Nițu a mai afirmat că nu vrea să spună de pe acum dacă va fi acuzat cineva pentru omor calificat sau ucidere de culpă. ”Se vor stabili formele de vinovăție”, a adăugat acesta.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 1. Avatarmihaibadea1969 a comentat:

  🙂 “accident” si “din culpa” stim bine ce inseamna! E la fel ca atunci cand aluneci pe gheata, intri in statia de tramvai peste oameni si omori pe cativa, poate doar unul sau poate 10 nu conteaza. Ai luat 5 ani, cu suspendare de regula.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Si dupa informatiile publice de pana acum – oficiale – are cineva senzatia ca va lua cineva acum cu executare? Totul e facut pentru a potoli pofta de sange a maselor.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Avatargabi2008 a comentat:

  http://www.realitatea.net/patronii-i-i-recunosc-o-parte-din-vina-printre-victime-s-ar-afla-i-prieteni-de-ai-lor-surse_1823040.html

  Conform noului Cod Penal, pedeapsa maximă pentru ucidere din culpă este de șapte ani de închisoare, mai blândă decât cea prevăzută în cazul omorului calificat, care se pedepsește cu închisoare între 15 și 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi sau detențiune pe viață.

  Deci maxim 7 ani. Buna purtare = 1/2, plus scris o carte in celula despre efectele unui incendiu cu bureti = 1 an. Plus vreo 6 luni in arest preventiv care se scade la final, rezultatul este 2 ani !!!

  Deci faci mitiica doar 2 ani daca ai omorat 32 de oameni !!! INCREDIBIL !!!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Eu spun ca nici unul dintre cei 3 patroni nu va fi condamnat cu executare. Acum nu aveau ce face nici ei si nici autoritatile. Daca ii lasau in libertate cei 3 erau in pericol sa fie linsati daca ramaneau in tara, iar daca paraseau tara era o bila neagra pentru autoritati. Asa, cel mai sigur si pentru ei si pentru procurori, este mai sigur ca ei sa stea in arest. Simplu!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.