reclame mincinoase la pachet

Duminică, 6 Octombrie 2013 | 6 Comentarii

Reclame înşelătoare au apărut pe toate site-urile. Google, Facebook şi Yahoo pun umărul la dezinformarea şi prostirea vizitatorilor. Mai nou, mi-a sărit în ochi o reclamă clasică, cu o mamă care lucrează de acasă şi câştigă saci cu bani, lunar.

mama_face_bani_de_acasa

Acum nu ştiu dacă cei care au produs reclama s-au gândit că sfârcurile care se iţesc prin bluza semitransparentă pot atrage mămicile casnice, dar e cert că asta le-a ieşit.

Vă rog să priviţi imaginile de mai jos, captate de pe contul de Facebook, în 10 minute de apăsat pe tasta F5. Sunt asociate reclame de la firme serioase (EON, Orange, etc.) cu ţepele ordinare ale unor şmenari. Ce anume ar putea determina o firmă ca Orange, spre exemplu, să se asocieze în partea dreptă a ecranului Facebook cu aceşti nefericiţi?

facebook_reclame_inselatoare_1

facebook_reclame_inselatoare_2

facebook_reclame_inselatoare_3

facebook_reclame_inselatoare_4

facebook_reclame_inselatoare_5

facebook_reclame_inselatoare_6

facebook_reclama_inselatoare_7

Calculează cineva din interiorul firmelor serioase prejudiciul de imagine creat prin asocierea numelui firmelor lor cu aceşti ţepari ordinari? Care ar fi soluţiile de urmat în online pentru a evita asemenea situaţii? Au interes Google, Facebook şi alţii să facă ceva pentru a separa lucrurile? Sigur, sunt întrebări retorice, dar am convingerea că la un anumit moment Orange va refuza să apară lângă reclamele cu mămicile care câştigă bani de acasă, cu cei care trag ţepe cu economizoare, cu cei care promit că vindecă hepatita, cancerul, diabetul şi alte boli.

Vă mai amintiţi de reclamele făcute de analfabeţi? Da, e nevoie de reclame, dar lucrurile au luat o turnură de neconceput acum nu mai mult de 1 an.

6 comentarii la “reclame mincinoase la pachet

 1. AvatarMihai a comentat:

  Hai sa clarificam odata pentru totdeauna cine e tzepar si cine e cinstit! Am vrut sa comentez aici de ceva timp dar nu mergea captcha, hai sa zic acum ce am de zis, ca ma arde la gura:
  1. E-ON, compania castigatoare a premiului 1 in cinste si onoare. Asa sa fie oare ?
  Ca tot omul, ti-ai bagat centrala tot tacamul, te-ai racordat la gaz, ai luat credit 50 milioane, platesti si ratele. Iti vine prima factura in februarie de 800 lei ! E corecta factura, conform tarifelor, nu am ce zice, hai sa platesc, azi 200 lei maine 100 si tot asa pana il achit, ce sa fac… asta e, am luat tzeapa nu am calculat bine, suport consecintele. Pana aici totul e cinstit, E-ON e cea mai cinstita companie din lume. Dar hai sa vedem ce se intampla in continuare ! Trec mai multe luni, intre timp bineinteles ca mai vin 6 facturi, le achit si pe alea, noroc ca a venit vara si a scazut la 50 lei. Buuunnn…. Vine si septembrie, E-ON dupa parerea mea e inca cea mai cinstita companie din lume. Si ce sa vezi !!! Vin acasa intr-o zi, cred ca pe 20 septembrie, dau drumul la apa calda si nimic ! Zero ! Zero grade vreau sa zic. Ma uit la centrala, eroare gaz. Ma duc afara la contor, e sigilat ! Sun ca nebunul la E-ON, imi zic aia ca sunt restant de 8 luni cu factura !!! 8 LUNI ! nu 2 luni, nu 4, ci cu 8 luni ! Cum asa ? Pai simplu: cand ai o factura din februarie si nu specifici CLAR la ghiseu cand platesti ca suma o pui pe FEBRUARIE, iti baga suma pe soldul ultimei facturi ! Adica eu tot timpul cand am mers la ghiseu am platit ULTIMA factura, deci ultima 100 LEI pe care am depus-o in septembrie s-a pus chiar pe factura din septembrie (nu era nici macar la scadenta ! ! !) desi eu eram restant cu circa 100 de lei din februarie.
  JEGOSII nu mi-au zis niciodata ca ar fi bine sa achit restanta din februarie, specificand la ghiseu CLAR ca vreau sa depun suma pe februarie !
  Nu va mai plictisesc, am platit 150 lei taxa de reconectare si am dat drumul a doua zi la apa calda.
  Stimati cititori, ASTA ESTE E-ON, CEA MAI CINSTITA COMPANIE DIN LUME, care nu merita sa aiba spatiu de reclama in acelasi loc ca “Mamica care castiga 4000 Euro pe luna”
  Oare asa sa fie ?

  2. Urmeaza si ORANGE … in postul urmator 🙂

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Avataromrau.ro Post author a comentat:

  Am si eu o intrebare de om prost: de ce nu utilizezi matale fain frumos sistemul online? Acolo vezi facturi, restante, etc. Cat priveste sumele din facturile neplatite ele se regasesc in factura curenta. Deci ce ne povestesti tu nu prea se leaga!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. AvatarMihai a comentat:

  Nu de om prost! De om rau 😉 Dupa 3 luni nu se vede nimic pe online, lista contine ultimele 3 facturi, daca ai una veche de 8 luni la care esti restant cu 1 leu, nu se vede. Oricum, la vremea aceea plateam la automat sau la hgiseu, nu online.
  Nu, sumele neplatite nu se “regasesc” in factura curenta la modul in care intelegi tu. Da, apare ca esti restant, dar daca mergi sa platesti de exemplu la automat o factura curenta de 100 lei cu o restanta de 100 lei si bagi in automat 100 lei scannerul iti baga in sistem numarul facturii curente si iti pune pe ea 100 lei si iti lasa restanta in izbeliste.
  Mi s-a explicat de catre o tanti foarte calma de la ghiseu ca trebuia sa procedez asa: am de pe factura din februarie restanta de 100 lei, pe martie 5 lei, pe aprilie 10 lei si asa mai departe, eu trebuia sa retin fix cat am pe fiecare factura restanta, sa pastrez acele facturi vechi, fiecare la rand si cu sumele aferente sa le bag pe rand in automat ca sa se scaneze codul facturii restante si sa introduc exact suma restanta. In acest mod m-as fi achitat de datorii in ordinea temporala a datoriilor si nu mi-ar fi taiat gazul pt ca ar fi ramas neplatita doar ultima factura din septembrie pe care eu practic am achitat-o in AVANS (nefind nici macar scadenta in momentul ultimei plati de 100 lei!).
  Povestea asta nu este inventata, iti arat chitanta de reconectare din septembrie.

  Insist ca E-ON este una din cele mai marsave companii din Romania. Vroiam sa-i dau in judecata dar m-a convins un prieten s-o las balta, nu merita. Cel mult as fi recuperat poate cei 150 lei si as fi pierdut mult mai mult stand prin tribunale.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Cu tot respectul, la mine pe online vad ultimele 6 facturi. Si platesc prin transfer din banca si nu am avut niciodata nici o problema. In mod clar ai gresit undeva. Daca bagi la automat sau in orice sistem de plati seria facturii curente, care e de 100 de RON, atunci cand ai o restanta de 800 la o factura mai veche, si tu platesti doar 100, ei considera ca platesti factura curenta. Daca plateai peste 100 – sa zicem 101, ce era in plus fata de factura curenta se compensa cu restanta. Imi pare rau, dar cred ca pierdeai la proces! Asta daca am inteles bine ce ai povestit …

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.