rds vrea bani fara factura

Joi, 18 Aprilie 2013 | 6 Comentarii

Primesc prin E-mail, pe o adresă pe care nu o utilizez în mod curent, un mesaj de la RCS-RDS. El arată aşa:

mesaj_rcs-rds_factura

Ei îmi comunică faptul că am să le dau nişte bani. Ideea e că am avut contract cu RDS până prin 2009, când au suspendat unilateral serviciul la adresa respectivă – la care nu mai locuiam de 1 an, pentru neplată. Sigur, au fost câteva facturi restante – povestea e complicată, singura mea vină fiind că aveam contractul pe numele meu şi nu l-am reziliat când m-am mutat. Cert este că am fost la sediul RCS-RDS, am achitat tot şi am reziliat contractul (el era oricum reziliat unilateral de către ei). Asta era prin 2010. Suma exactă mi-a fost comunicată de persoana de la biroul de relaţii cu clienţii, am mers imediat la casierie şi am achitat (am dovada, dovadă pe care o au şi ei). M-am întors cu dovada plăţii la doamna de la relaţii cu clienţii şi ea m-a informat că acel contract a fost reziliat şi că nu mai am nici o obligaţie faţă de ei – a bătut ceva în nişte butoane la computer, a scris nişte semne pe o hârtie şi s-a încheiat întrevederea.

Acum, după 3 ani, RCS-RDS îmi trimite E-mail că am de plătit nişte bani, respectiv 15RON. Şi nu îmi trimiţi o factură, ceva, în care să îmi spui ce reprezintă suma? Eventual şi modul în care ai ajuns la respectiva sumă? Vrei să-ţi virez în cont nişte bani la negru, sau cum?

În concluzie, nu vreţi voi să vă ştergeţi undeva cu evidenţele în care figurez? Eu înţeleg că e greu cu sistemele informatice, dar chiar aşa?

P.S. Dacă vă trece prin cap să mă înscrieţi ca rău platnic la Biroul de Credit, trebuie să ştiţi că sunt un băiat ambiţios şi nu am nici o reţinere să vă dau în judecată şi să merg prin tribunale cu voi. Indiferent cât înseamnă asta ca timp şi/sau bani. Am antrenament!

Bonus: RCS-RDS are în jur de 70% din reţea amplasată ilegal. Detalii aici.

6 comentarii la “rds vrea bani fara factura

 1. Bucovinean a comentat:

  Si eu am primit ceva de genul mai de mult, am sunat la numarul de telefon si stai sa vezi pe un contract din 200x de dial up as fi avut vreo restanta. Cand am intrebat ce servicii etc si cand u fost livrate, pauza… Si dupa ce au fost indemnati sa se linisteasca ca si eu sunt cum ati precizat “baiat ambitios” s-au razgandit si dintr-o data au descoperit ca era o eroare..
  Idea e ca chestii de astea primesc si abonati curenti ai lor, si uite asa se rotunjeste tariful perceput =))

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Luchian Teodor a comentat:

  Eu mi-am schimbat domiciliul acum 8 ani si de atunci, cel putin o data la 3 luni primesc o factura de 26 de RON pe numele fostului proprietar. Am fost la ei de nenumarate ori, le-am spus ca tipul s-a mutat, ba chiar le-am lasat numarul de telefon al fostului client. Nimic… Ba chiar in una din datile in care am mers la sediul minunatilor, mi-au spus ca daca ma deranjeaza sa primesc aceasta factura ar trebui sa achit cei 26 de lei si sa scap de orice grija.

  Ce mi se pare interesant e ca aceasta suma nu s-a modificat in 8 ani. Ma gandesc ca daca ar fi vorba de vreo restanta la plata, s-ar adauga niste penalitati, am dreptate?

  Un calcul grosolan duce la vreo 30 de facturi in acesti 8 ani. Ma intreb daca suma necesara printarii, expedierii si ce cheltuileri or mai avea grozavii astia pentru a emite aceste facturi nu cumva a depasit deja cei 26 de lei, bani pe care nu inteleg cum si de ce ar dori sa-i platesc eu, care nu am avut niciun contract cu ei, nici pe adresa veche, nici pe cea actuala.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Din cate spui ei nu vor sa platesti tu, ci fostul proprietar. Deci nu vad de ce te-ar deranja … arunci plicul la gunoi. Ca sistemul lor informatic este cu vaca la păscut, asta da. Nu cred că mai are cineva vreo îndoială.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Bucovinean a comentat:

   Oricum pertinenta observatia, ca totusi sa trimiti un plic implica niste costuri, care de la un moment dat, reprezinta pierdere, Posibil sa fie o situatie ca la stat, adica sa se creeze munca pentru niste oameni care altfel nu ar avea ce face?

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.