razboiul rcs-rds versus intact

Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 | 2 Comentarii

Recunosc că de obicei nu mă uit la TV în mod profesionit – adică să stau doar și să privesc. În mod normal televizorul este și el acolo, cântă în treaba lui. Fiindcă sunt relativ puține posturi on-line, atunci când nu am un TV în preajmă, o mică fereastră în background stă pe Antena 3. În general Antena 3 prezintă știri pentru bugetari, dar la un moment dat îmi plăcea de Mircea Badea

Aflu aseară că Antena 3 și alte posturi din grila Intact au fost scoase din grila de retransmisie a RCS-RDS pe satelit. Ciulesc urechile și aud indignările lui Gâdea și comunicatele oficiale ale trustului. Înțeleg că s-a comis un mare abuz, în sensul că în mod total abuziv abonații digiTV au fost privați de punctul de vedere al USL. Ăsta e punctul de vedere al uneia dintre părți.

Astăzi de dimineață zic să văd dacă nu cumva și cei de la RCD-RDS au un punct de vedere, exprimat public. Culmea, chiar au așa ceva într-un comunicat de pe site.

comunicat_rcs_rds_antene_21apr2012

Ce citim în comunicat ? Intact cere 7 milioane de euro pentru ca cei de la RCS-RDS să poată prelua transmisiile și pe satelit. Sigur, programele respective nu se pot da gratuit. Dar hai să ne gandim un pic la situația în care tu, ca televiziune, ar trebui să-ți “cari” singur emisiunile către telespectatori. Asta înseamnă infrastructură proprie de retransmisie terestră sau de satelit. Astea costă, nu aduc nici un ban. Acum că cineva îți spune că îți transportă programele către telespectatori, tu ar trebui să mulțumești și să dai o masă în oraș. De ce ? Fiindcă retransmisia generează costuri – de care scapi, dar generează telespectatori care aduc rating mai bun și bani din publicitate.

antena3_sunt_prosti
Nu frate, dar tu vrei să ai și telespectatori dar să câștigi și din faptul că-l lași pe ăla să ți-i aducă. Bine gândit !

Actualizare 21 Aprilie 2012 – ora 18:30

[scribd id=90518828 key=key-1839jf5rbbd60zdcrnsf mode=list]

Pentru a completa informațiile deja existe pe piață, RCS-RDS a dat publicității documentul prin care Intact îi somează că dacă va mai difuza Antena 1, Antena 3, etc. după data de 20 Aprilie 2012 pe canalele de satelit, va acționa prin toate mijloacele legale, inclusiv prin plângeri penale, pentru a opri difuzarea. RCS-RDS, în mod civilizat și ordonat, au scos respectivele canale din grila de satelit. Gâdea, probleme ?

2 comentarii la “razboiul rcs-rds versus intact

 1. Avatarov1d1u a comentat:

  Ce-o mai dă ăla pe caracter abuziv şi josnic… Aşa cum Intact profită de faptul că nu le interzice nimeni să ceară bani pentru difuzarea canalelor must-carry prin platformele DTH, aşa şi RCS&RDS are dreptul de a nu difuza anumite programe must-carry pe platforma lor DTH pentru că… nu îi obligă nimeni să facă acest lucru. Practic atâta vreme cât RCS&RDS consideră nerentabil să plătească suna de $7 milioane cerută de Intact, are tot dreptul (legal şi moral) să taie retransmisia respectivelor canale TV. Probabil în capul conducerii de la Antene e perfect normal să ceri bani pentru anumite servicii, dar e nedrept ca cineva să ţi le refuze.

  Răspunde
 2. AvatarDV a comentat:

  CRED CA VA FI CINEVA IN STARE SA FACA LUMINA IN ACEASTA CHESTIUNE.EU M-AM LAMURIT SI sunt de parere ca Trustul acesta ,Intact ” reprezinta copia fidela a mentorului care sfideaza de ani buni orice limita a bunului simt(a propos de sloganul adoptat de PC)Emisiunile sale sunt ,in mare parte, vinovate de
  starea de promiscuitate in care a ajuns societatea noastra,manele,scandaluri
  cu tot felul de pitipoance,derapaje evidente de la deontologia profesionala…etc.Mai asteptam un revelion cu Adi si Valy…Rusine!
  In plus,de ce n-a mers d-lVoiculescu la CEDO,stiti?
  Raspuns -ca sa nu aiba confirmarea finala ca a fost …cine a fost!

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.