quickmobile trimite spam

Luni, 13 Mai 2013 | 8 Comentarii

Primesc zilnic o grămadă de mesaje SPAM. Grămadă care are undeva între 10 şi 300 pe zi. Cam mult … Un astfel de mesaj care a trecut de filtre, “mesaj SPAM“, a fost trimis de Quickmobile. Mărturisesc că nu aveam habar că există o asemenea firmă, nu am cumpărat niciodată ceva de la ei …

Aşa încât mesajul primit prin E-mail se încadreză clar la categoria SPAM, după oricare legi. Pentru a fi siguri de rezultat, au apelat la o firmă profesionistă:

Received: from drone073.ral.icpbounce.com (drone073.ral.icpbounce.com [216.27.86.130])
by mail.x.ro (8.14.4/8.14.4) with ESMTP id r4CML4QP001526
for x@x.ro; Mon, 13 May 2013 01:21:07 +0300
From: “QuickMobile”
To: x@x.ro
Date: Sun, 12 May 2013 18:20:31 -0400
Subject: Te pregatesti de vara?

spam_quickmobile

Ce anume te-ar putea determina să trimiţi SPAM ca să-ţi promovezi afacerea?

8 comentarii la “quickmobile trimite spam

 1. AvatarAndrada Pop a comentat:

  Conform datelor noastre, dumneavoastra v-ati inscris in data de 24.12.2012 la concursul “Puzzle de Sarbatoare”, site-ul organizator oferind premiile de la QuickMobile. Prin urmare, pentru a participa, v-ati inregistrat cu adresa de e-mail, fiind de acord ca aceasta sa intre in baza noastra de date, deoarece ati bifat ca sunteti de acord cu termenii si conditiile. Acesta este motivul pentru care primiti Newsletterele noastre. Daca va considerati profund deranjat de acestea, in orice moment aveti optiune de a va dezabona.

  O zi buna,
  Andrada Pop, QuickMobile

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   1. De unde ştii pe ce adresă am primit SPAM?
   2. Să mori tu că m-am înscris?

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Păpuşă mică şi sexoasă – îmi permiţi să-ţi spun aşa dat fiind că te adresezi la persoana I-a, eşti într-o eroare totală! Am pus x@x.ro pentru a masca adresa reală pe care am primit mesajul SPAM. Şi ce treabă ai tu cu sentimente.ro? Sau firma care vă trimite SPAM-ul preia bazele de date de la mai multe site-uri?

   Eu zic să te opreşti cu explicaţiile, nu de alta dar dai din casă prea multe. Chestiile astea cu net-ul nu le-ai învăţat la UBM şi în 4 luni nici nu aveai cum să le deprinzi pe toate.

   Concluzia din ce ai scris tu: Quickmobile.ro preia adresele E-mail unde trimite SPAM (şi) din baza de date a site-ul sentimente.ro. Aşa-i că sună interesant?

   P.S. Listele cu adresele pentru trimis SPAM le-aţi cumpărat voi (întreabă-l pe Andrei dacă nu ştii) sau s-au descurcat spamerii profesionişti?

 2. AvatarAlex a comentat:

  Stimatilor asa zis Omrau si Adrian,au cei de la Bug Mafia versul urmator:”La microfon esti tare ca femeia la telefon”.Si voi din spatele unui monitor sunteti tari in clanta,asta imi place in Romania faptul ca sunteti mai muieri ca femeile.Sa aveti o zi buna ”domnilor”.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Stimabile aşa-zis Alex, apreciez comentariul la obiect şi plin de substanţă … Nu văd legătura cu ce discuta aici.

 3. Avatarkoz a comentat:

  De ce ar trimite o firma spam pentru a-si promova afacerea?

  1. Pentru ca o strategie si campanie de colectare organica a adreselor de e-mail necesita mai mult decat cunostintele invatate intr-o facultate ce da diplome de PR pe banda, plus ca e un proces de durata si necesita o investitie serioasa. Cred ca se pot numara pe degete firmele din romania care aloca astfel de bugete.
  2. Pentru ca in Romania legislatia e permisiva.
  3. Pentru ca “e-mail marketing”-ul inca functioneaza mai mult decat am crede. 22% din firme obtin cel mai bun ROI din e-mail marketing, dupa 24% din Organic Search si inainte de PPC, care e cel mai eficient pentru19% dintre advertiseri.
  4. Daca se trimit peste 20.000 de emailuri cu cap, amenda de 1000 de lei poate fi considerata un comision nesemnificativ.

  Chiar daca adresa ar fi fost colectata de un site apartinand aceluiasi grup, nu ar trebui ca acest fapt sa fie confidential? Daca adresa era obtinuta prin abonarea la gayporn.com, doamna de la PR tot o facea publica?

  In apararea ei totusi, nu dumneaei a trecut prima la per-tu.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.