prostituţie intelectuală cu stelian brezeanu

Joi, 9 Aprilie 2015 | 0 Comentarii

Profesorul Stelian Brezeanu semnează o prefaţă la una dintre cele 5 cărţi scrise de infractorul George Copos în penitenciarul Rahova. Ca urmare a intensei activităţi intelectuale, infractorul a fost eliberat, condiţionat, mai repede. Problema e că cel puţin una dintre cele 5 cărţi a fost descoperită ca plagiind o lucrare de masterat.

Aceasta este prefaţa scrisă – informaţie confirmată, de distinsul domn profesor, la cartea lui Copos:

stelian-brezeanu-prostitutie

Acesta este şi domnul profesor:

stelian-brezeanu

Sunt multe pasaje similare, ziarele centrale le publică pe toate.

“Chiar imediat dupa primele victorii ale lui Mihai Viteazul contra turcilor, la Alba Iulia, unde era principe Sigismund Barthory, se vorbea de o eventuala matrimoniala a fiului voievodului, Nicolae Patrascu, cu o sora a cancelarului transilvan, Stefan Josika. In ultimii ani ai domniei lui Mihai, se vehicula chiar ideea unei casatorii a fiicei acestuia, Florica, cu insusi principele Sigismund Bathory; istoricii vad in aceste zvonuri, o manevra a voievodului roman cu scopuri strategice, legate de inceperea campaniei sale din Moldova”- George Copos.

“Reprezentative pentru sfarsitul unei epoci, sa mentionam si proiectele de casatorie ale copiilor lui Mihai Viteazu: la 1595-1596, se vorbea la Alba Iulia despre casatoria lui Nicolae Patrascu cu sora mai mica a cancelarului Transilvaniei, Stefan Josika, iar in 1600 o solie propunea mariajul fiicei Florica cu insusi principele Transilvaniei, Sigismund Bathory, propunere vazuta la o manevra diplomatica a lui Mihai Viteazu cu scopuri strategice, inaintea campaniei sale din Moldova”- Catalin Parfene.

“Mihai Viteazul (1593-1601) este, mai mult decat oricare alt domn al veacului sau, in centrul unei retele de rude din lumea Tarigradului, in fruntea cu marea familie a Cantacuzinilor. Contemporanii, dar si istoricii moderni afirma apartenenta mamei sale, Tudora (Theodora), la clan ca sora a lui Iane Cantacuzino, personajul vizat de Chiajna pentru a-I fi ginere, la care apoi a renuntat”- George Copos.

“Mihai Viteazul (1593-1601) a dobandit tronul tarii Romanesti cu sprijinul rudelor sale dinspre mama (Tudora sau Teodora, despre care s-a demonstrate in ultimii ani ca era membra a familiei Cantacuzino), greci cu pozitii influente la poarta: unchiul Iane Cantacuzino…”- Catalin Parfene.

Catalin Parfene a fost masterandul profesorului Stelian Brezeanu.

Şi uite aşa îţi baţi joc de o întreagă carieră universitară, de munca de o viaţă. Sigur, omul este pensionar acum. Rămâne doar necunoscută suma pentru care cineva ar face aşa ceva, pentru că mi-e greu să cred că poate fi cineva atât de naiv încât să se bage într-un asemenea rahat în mod complet gratuit. Se merită?

Inutil de menţionat că respectiva carte nu se poate cumpăra de nicăieri, editura care a publicat-o spune că autorul a cumpărat întregul tiraj şi că nu dispune de nici un exemplar. Cei care au analizat cartea spun că au obţinut-o de la Biblioteca Naţională, probabil de la Depozitul Legal. Lucrurile probabil că nu se vor opri aici, acest caz va fi motivul unei schimbări de legislaţie, în sensul în care nu orice borfaş care mâzgâleşte nişte litere pe o foaie şi găseşte un universitar dispus să-i scrie o prefaţă, va fi eliberat înainte de termen.

ProSport i-a luat un interviu prin telefon domnului profesor pensionar, dar din cele declarate de acesta nu am reuşit să-mi dau seama dacă realizează exact în ce s-a băgat. El declară că a citit cartea tipărită şi apoi a scris prefaţa, lucru care este imposibil tehnic, pentru că prefaţa este o pagină legată în cartea tipărită.

sursa

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.