proiecte finantate fseromania

Sâmbătă, 8 Februarie 2014 | 1 Comentariu

Pe site-ul www.fseromania.ro s-au afişat de curând listele cu proiectele finanţate pe POS-DRU. Adică resurse umane. Consultând o listă cu proiecte, pe care o găsiţi aici, puteţi vedea că unul dintre proiecte este câştigat de S.C. LAURENTIU H SRL:

proiect-laurentiu-h-fseromania-2014

Oamenii îşi propun să ne înveţe să ne construim o carieră. Hai să vedem ce carieră şi-au construit cei care ne propun proiectul. Găsim asta:INFO-DNA, 13 septembrie 2013

Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in inscrisuri sub semnatura private, uz de fals si bancruta frauduloasa. Trimitere in judecata. D.N.A. – Serviciul teritorial Targu Mures

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Targu Mures au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

……………………

H. L. M., director tehnic la SC LAURENTIU H SRL Negresti Oas, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata,
– complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata,
– fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata,
– complicitate la infractiunea de bancruta frauduloasa, in forma continuata,

……………………

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2011, inculpatii G. T., director la A.B.A. Mures, O. L. L., director tehnic, P. M., director economic si P. I., sef Birou Investitii, cu incalcarea prevederilor legale privind achizitiile publice, au avizat doua contracte de cesiune incheiate de SC LAURENTIU H SRL Negresti Oas, firma reprezentata de inculpatul H. L. M., cu societatea S.C. Globe Trotters S.R.L. Tirgu Mures, societate aflata in procedura insolventei. In continuare, inculpatii reprezentanti ai A.B.A. Mures au incheiat cu SC LAURENTIU H SRL trei contracte de investitii avand ca obiect efectuarea unor lucrari de amenajare si regularizare a unor ape din judetul Mures.
In aceasta modalitate, aceste lucrari, initial atribuite S.C. Globe Trotters S.R.L. si nefinalizate, au fost incredintate direct catre SC LAURENTIU H SRL, consecinta fiind prejudicierea creditorilor S.C. Globe Trotters S.R.L., firma aflata in procedura insolventei si, ulterior, in procedura falimentului.
Ulterior, pe baza unor documente justificative fictive ce atestau in mod nereal ca lucrarile au fost executate de S.C. LAURENTIU H S.R.L, inculpatii G. T., O. L. L., P. M. si P. I. au avizat la plata contravaloarea acestor lucrari in suma totala de 1.014.000 lei, executate anterior incheierii acestor contracte de catre S.C. Globe Trotters S.R.L. Targu Mures.
In baza unor contracte de subcontractare, suma de 1.014.000 lei a ajuns, dupa retinerea unui comision, in conturile inculpatei SC ANCORA CONS SRL Sancraiu de Mures, societate comerciala care era administrata in fapt de reprezentantul S.C. Globe Trotters S.R.L. Tirgu Mures. Pentru ca aceasta suma de bani nu a mai intrat in patrimoniul societatii aflate in stare de insolventa, aceasta situatie a condus la prejudicierea creditorilor acestei societati comerciale, in randul carora se afla inclusiv Directia Generala a Finantelor Publice Mures.

Lichidatorul judiciar s-a constituit parte civila in numele SC GLOBE TROTTERS CONS SRL cu suma de 1.014.000 lei. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor apartinand SC ANCORA CONS SRL.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Mures.Sursa: www.juridice.ro

Deci a fost ceva treabă cu nişte firme de stat. Fiindcă dacă furi de la stat, nu-i aşa, nu e nici o problemă. Sau este? Firma Laurentiu H SRL – www.laurentiuh.ro – a fost înfiinţată în 1992 şi are ca obiect de activitate … construcţiile.

Aşa după cum scrie şi pe site la DNA:

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Şi în mod corect, dacă te-au găsit băieţii cu treabă cu iz penal, ce poate fi mai firesc ca tu să obţii o finanţare nerambursabilă? Până la urmă 2 milioane de Euro nu e un capăt de ţară …

Dacă aveţi curiozitatea să căutaţi şi alţi beneficiari de fonduri nerambursabile, luaţi la întâmplare nişte nume din liste şi căutaţi pe net. Surprizele vor fi similare …

Un comentariu la “proiecte finantate fseromania

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.