programatorul php

Marţi, 22 Iulie 2014 | 2 Comentarii

Se întâmplă să mai ajut din când în când pe diverşi cunoscuţi cu configurări, depanări de cod PHP, setări de hosting, etc. Mă rog, chestii mărunte care nu consumă mult timp pentru cineva care are o oarecare experienţă şi ochiul format pe găsirea defectului. Ei, o situaţie din asta mă pune în contact cu o persoană necunoscută care executase nişte mutări de site-uri ale unui amic, de pe un hosting pe altul. De mutat le mutase – era un cont de reseller, cu cPanel. Sarcina mea era să modific adresa IP de pe serverele DNS.

Vorbesc cu necunoscutul programator PHP care mutase site-urile şi îl rog să îmi comunice adresa IP a noului server web. Omul îmi spune adresa şi eu modific. A durat 30 de secunde modificarea, urmând ca în maxim 1 oră să se propage. Normal, după o asemenea operaţiune se face şi o minimă verificare. Surpriză, îmi apărea o pagină precum că nu este setat hosting-ul deloc.

site-neconfigurat

Vorbesc cu omul, îi spun că adresa IP este greşită şi să verifice. Şi el îmi răspunde aşa:

gabi: prietene, eu sunt programator php si ma pricep pe treaba mea
gabi: eu nu lucrez cu configurari de servere de dns & stuff, iar cand imi fac treaba dau peste oameni care au lucrat cu picioarele si trebuie sa stau sa le descifrez tot codul

Deci tu eşti programator PHP? Şi nu te-a învăţat nimeni sau nu ai aflat că acel cod PHP, pe care spui că îl faci, rulează pe un server web? Şi nu te-a învăţat nimeni că acel server are o adresă IP unde clientul poate vedea ce rezultă după ce se execută codul tău de rahat? Şi că acel server mai este băgat în priză – deci are nevoie de curent, mai are şi o placă de reţea care e legată undeva de unde vin şi pleacă pachete în Internet? Nu mai spun că ar trebui să ai habar şi despre cum se configurează un domeniu .ro, .com şi care o mai fi el.

Programatorule PHP dobitoc ce eşti tu!

2 comentarii la “programatorul php

    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Stii care-i problema adevarata? Ca pitpalaci din astia, cum le spui tu, sunt o gramada … mare parte dintre cei care scriu cod habar nu au de altceva decat de instructiunile lor. Si de aici decurg o gramada de probleme generate de programele scrise cu curu’

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.