problema repartitorului

Marţi, 2 Decembrie 2014 | 2 Comentarii

Nu mai fac nici o introducere, toată lumea care stă la bloc ştie despre repartitoare şi despre faptul că împărţirea costurilor după acele mici bijuterii tehnice nu are nici o bază ştiinţifică. Nu mai spun că oameni întreprinzători au 2 rânduri de calorifere: unul pentru utilizare curentă, şi un rând cu repartitoare montate, care se schimbă când vin băieţii cu citirea. Se demontează şi remontează foarte uşor, sunt montaţi robineţi pe tur şi pe retur şi nu durează mai mult de 5 minute pentru fiecare calorifer.

Şi ca să vedeţi că americanii au încă o problemă cu repartizarea costurilor cu încălzirea în apartamentele care împart o aceeaşi centrală, revista Nature publică un apel de proiect, apel la care se pune în joc suma de 20.000 de dolari, pentru o soluţie care să poată fi brevetată:

Individualization of Heating Costs in Multi-Occupant Buildings

TAGS:
Physical Sciences, Scientific American, Engineering/Design, Nature, Theoretical-IP Transfer
AWARD: $20,000 USD | STATUS: Under Eval | ACTIVE SOLVERS: 488 | POSTED: 10/17/14
Hot water heating systems have a couple of different models in residential building with multiple units. Laws demanding the separation of thermal energy costs for each individual unit make it very difficult to measure and comply with certain distribution systems. A new solution is desired to measure the thermal energy consumed of residential units with specific distribution systems. Details are given inside the Challenge.

This Challenge requires only a written proposal.

Source: InnoCentive Challenge ID: 9933625

repartitor-repartizare-costuri-incalzire

Sigur, e posibil ca americanii să nu fi auzit de repartitoarele noastre … Şi ce afaceri s-au făcut, şi câţi bani s-au luat de la oamenii nevinovaţi. Totul oficial, cu legea în mână!

2 comentarii la “problema repartitorului

  1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

    Asta e o gluma, nu? Demontat calorifere cu repartitor si montat cele cu fara, si schimbate intre ele in fiecare luna? Stiu ca fratii mei ar fi in stare de multe chestii, dar nici chiar asa!

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.