pro-tv nu se mai vede pe dolce

Duminică, 30 Decembrie 2012 | 3 Comentarii

Romtelecom va sista începând cu 3 ianuarie 2013 transmisia programelor trustului PRO pe platformele de satelit Dolce şi pe IPTV. Desigur, ca şi în cazul RCS-RDS versus Intact şi RCS-RDS versus Discovery, problemele au început de la bani. Ideea era că cei care produc conţinut nu mai suportă să vadă cum cei care vând acest conţinut câştigă în mod constant, iar ei merg pe pierdere.

Şi uite aşa cei de la PRO TV S.A. au cerut 12 milioane celor de la Dolce pentru a le permite transmiterea programelor din portofoliu. Este vorba despre 11 canale, printre care şi VH1 şi MTV România.

Postul PRO TV va fi retransmis în continuare – cel puţin teoretic, fiind inclus în pachetul obligatoriu la retransmisie? Nu, cică nu va mai fi transmis.

pro-tv-dolce

Comunicate de presă, comentarii răutăcioase pe diverse formuri, scandal. Din punct de vedere comercial este corect, nu poţi să iei munca altuia şi să faci bani cu ea fără să plăteşti la justa valoare pentru asta. La fel de adevărat este că atunci când am făcut abonament cu o firmă de cablu, acolo s-a scris ce posturi îmi dă şi în ce bani. Dacă nu mai poate să-mi dea în acei bani, în mod absolut logic eu, ca şi client, pot renunţa la serviciile lor fără nici un fel de pretenţie la despăgubiri.

Cei de la PRO TV S.A. spun aşa:

PRO TV regreta aceasta situatie si isi informeaza telespectatorii asupra alternativelor de receptionare a canalelor PRO TV: semnalele terestre pentru canalul PRO TV; toti ceilalti distribuitori de cablu si satelit, precum si voyo.ro, pentru intreg pachetul de canale PRO TV S.A. (Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International). Informatii si detalii privind receptionarea televiziunilor Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International pot fi obtinute la numarul de telefon (021).250.50.63 si (021).250.50.64, la Departamentul de Relatii cu publicul al PRO TV. www.protv.ro si www.stirileprotv.ro vor oferi lista cu toti distribuitorii canalelor PRO TV din Romania si strainatate.

Sigur, PRO-TV se poate recepţiona şi gratuit, folosind transmisiile terestre. Acum stau şi mă gândesc: dacă tu PRO-TV ştii că oamenii pot recepţiona postul tău gratuit, de ce te pui perpedicular şi ceri bani mai mulţi de la distribuitori? Sigur, capra vecinului e mai grasă şi asta tentează. Dacă nu o poţi face şi pe a ta grasă, o omori pe a vecinului. Simplu şi atât de românesc …

3 comentarii la “pro-tv nu se mai vede pe dolce

 1. AvatarMarius a comentat:

  Toate bune si frumoase cu doua mici precizari.
  -Nici un furnizor de servicii CATV nu stipuleaza in contract o anumita grila de programe, ci un anumit numar minim de programe;
  -Anumite posturi tv sunt obligatorii la retransmisie doar prin retelele CATV, nici un post nu este obligatoriu la retransmisie pe platformele DTH (dar are grija Voiculescu sa modifice legea audiovizualului in curand).

  Răspunde
 2. AvatarFlorin Cazacu a comentat:

  Cel mai fain este ca romanul de rand moare de grija celor de la pro tv si antene pentru ca saracii fac emisiuni atat de “faine” si trasportorii continutului se imbogatesc pe spatele alora. Nu stie unul daca il intrebi ce posturi sunt in eter gratuite si faptul ca te obliga la retransmisia pe satelit sa le cumperi programul obligatoriu cu restul mizeriilor. Saracii Felix si Sarbu, nici nu au ce sa-si mai ia o paine.

  Răspunde
 3. Avatarlaura a comentat:

  Sunteti neseriosi si avari dupa bani,nu poti sa urci un pret chear asa de la 4mil la 12mil!La omul de rand nu va ganditi,sa nu mai vb si de cei care sunt plecati peste hotare si care vau bagat de atata timp bani in buzunar trimitand sms etc!!! va doresc ca 2013 sa va duceti la vale!!!

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.