primul ministru interceptat

Marţi, 8 Aprilie 2014 | 2 Comentarii

Victor Ponta pare să se fi împăcat cu ideea că a fost ascutat în biroul de la Guvern. Personal, mi se pare de neimaginat şi total inacceptabil ca ceea ce discută un prim ministru în birou, la serviciu, să apară public, în presă.

interceptare-ponta-guvern

În biroul primului ministru intră numeroase persoane, a intrat şeful CIA, a intrat şeful SRI şi cine ştie cine a mai intrat, inclusiv alte persoane oficiale, ambasadori, etc.

Şefii CIA şi SRI vor fi încântaţi să afle, din Gândul, ce am discutat, a declarat Victor Ponta.

Că băieţii ascultă ce vorbeşte Ponta cu nenea preşedintele de la consiliul judeţean, mai treacă meargă. Dar să asculte ce vorbeşte şeful CIA … Extrem de ciudat şi de inexplicabil. Poate se discută secrete de stat, poate se discută lucruri din categoria Top Secret. Sigur, e perfect posibil ca telefonul unui personaj prezent în cabinet la Ponta să fi fost prelucrat pentru interceptare. Şi, de fapt, teoria că se ascultă tot ce se vorbeşte în birou să fie doar o simplă speculaţie.

spy-hidden-microphone

Dar, nu există structuri de informaţii care să garanteze securitatea comunicaţiilor unui demnitar important, aşa cum este primul ministru? Poate intra oricine în birou cu tehnică de ascultare la el? Vă daţi seama ce situaţie jenantă apare pentru statul român când se sesizează SUA sau oricare alt stat civilizat că un oficial al său a fost interceptat de nişte indivizi curioşi, undeva prin Europa?

Până la urmă cred că lucrurile astea se ştiu, şi atunci când SUA au de comunicat ceva unor demnitari români, îi convoacă la ambasadă. Pentru că acolo sunt siguri că nu intră vreun şmecher cu microfon. Şi în mod clar au sisteme de bruiaj suficient de sofisticate pentru a indisponibiliza tehnica de ascultare, montată eventual pe vreun “oaspete” cablat.

Concluzia este una singură: tot ceea ce vorbiţi este interceptat şi ascultat. Discuţii ambientale, convorbiri telefonice, comunicaţii electronice. Tot.

P.S. Se pare că recentele declaraţii ale lui Ponta că se gândeşte să se retragă se bazează pe un posibil mic şantaj … ascultat fiind şi documentându-se un uşor trafic de influenţă, poate i s-a sugerat că ar fi mai bine să se dedice mai mult familiei. Spun poate, vom vedea dacă aşa este.

2 comentarii la “primul ministru interceptat

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.