poveste cu o bucata de plastic

Luni, 10 Februarie 2014 | 0 Comentarii

Aston Martin, producătorul de maşini de lux, recheamă în fabrică 17.590 de automobile. Au probleme maşinile cu volan pe stânga fabricate după noiembrie 2007 şi cele cu volan pe dreapta fabricate după mai 2012. Practic 3 din 4 maşini fabricate de Aston Martin revin în fabrică.

Problema apare la pedala de acceleraţie, componentă făcută de nişte micuţi din China, care au folosit un plastic contrafăcut … Culmea, şi în China se umblă cu materiale contrafăcute!

” … was using counterfeit plastic material supplied by Synthetic Plastic Raw Material Co Ltd of Dongguan, according to documents filed with the U.S. National Highway Traffic Safety Administration.”

Cât anume s-a economisit la o pedală din plastic făcută în China? Un dolar pe maşină, doi dolari?

aston-martin-hd

Ăsta este unul dintre efectele mutării în China a producţiei. Da, sunt costuri mai mici (nu discut motivele), dar problemele care apar după pot avea efecte greu de anticipat. Umblă vorba că prin marile firme cu capital german s-au dat indicaţii pentru a reloca tot ce e plecat prin India şi China în ţările UE. Dacă lumea îşi va da seama că nu tot ce e ieftin e şi bun se va ajunge la un vechi proverb chinezesc (culmea): “Ce e bun nu e ieftin, ce e ieftin nu e bun”.

Sursa: reuters.com

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.