ponta si regizorul

Luni, 30 Aprilie 2012 | 0 Comentarii

După demiterea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu prin moțiune de cenzură, Victor Ponta a fost desemnat de președinte să alcătuiască guvernul. Nu trebuie însă uitat că trecerea moțiunii s-a datorat votului favorabil al unora care erau prezenți în alianța de guvernare trecută, respectiv prin trădare. Pentru ca Ponta să poată trece guvernul prin parlament, sunt necesare tot atâtea voturi. Voturi care se poate întâmpla să nu mai vină.

Unde mai pui că pentru a trece o lege, e nevoie de aceeași majoritate, iar absențele unora din parlament ar putea determina căderea majorității propunerilor legislative. Să nu uităm că unii sunt euro-parlamentari, unii absentează din principiu, alții au lucruri mult mai importante de făcut, etc.

victor ponta propus premier

După mine, singura soluție ar fi organizarea de alegeri anticipate și, dacă este cazul, să se formeze o majoritate solidă. Vă sună cunoscută propunerea ? Da, este propunerea UMDR făcută imediat după votarea moțiunii. Același UDMR care a fost în toate guvernele de până acum și a făcut alianțe cu toate partidele politice. Și uite așa se ajunge la popor, lucru pe care îl dorea – cel puțin declarativ, Traian Băsescu.

Totul face parte dintr-un scenariu foarte bine pus la punct, regizorul fiind Traian Băsescu.

Tineți minte ce am spus mai sus și încercați să priviți evenimentele din zilele următoare din această perspectivă. Un prim exemplu: UNPR declară că va susține în parlament guvernul condus de Ponta !

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.