ponta ieftineste benzina

Marţi, 21 Ianuarie 2014 | 2 Comentarii

Bineînţeles că este o glumă proastă. Specialiştii în comunicare au pus pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta o poză în care suntem informaţi că preţul pe litrul de benzină este cel mai mic în România, raportat la preţurile din alte ţări europene.

ponta-benzina-ieftina-2014

Din păcate nu asta interesează, ci preţul raportat la puterea de cumpărare. Degeaba e preţul cu 25% mai mic decât în Germania, dacă dintr-un salariu mediu de la noi (359,96Euro) îţi iei 150 de litri, iar în Germania, cu salariul mediu de la ei (3.533 Euro), iei 2.324 de litri. Ca putere de cumpărare suntem de 8 ori mai săraci ca nemţii. Deci benzina în România este de 8 ori mai scumpă ca în Germania. Şi cred că dacă facem acest calcul simplu avem cea mai scumpă benzină din Europa.

Şi cu toate astea, maşinile nu mai au loc pe drumuri!

Dar cum Ponta nu ştie să fie probleme şi nemulţumiri “în teritoriu”, lucrurile merg mai departe.

ponta-nu-exista-probleme

Parcă mai ieri îl luam pe sus mascaţii pe preşedintele CJ Constanţa, Nicoşor Constantinescu. Oare vrea Băsescu să ducă majoritatea USL din Parlament în puşcărie?

2 comentarii la “ponta ieftineste benzina

 1. AvatarMihai a comentat:

  Eu sincer nu stiu cat de corect e graficul de mai sus cu benzina 1,22 in Romania si 1,52 in Germania. Nu vreau sa zic ca nu e corect, ca nu folosesc benzina, dar daca compar motorina din Romania, care e 6 lei astazi la Petrom, Petrom fiind cel mai ieftin, ies 1,32 Euro. Si in Germania astazi la pompele ieftine e 1,31…1,32 Euro. Sunt convins ca daca as compara si benzina ar fi o surpriza.
  Cine pune pariu ca graficul de mai sus a fost facut la comanda?
  p.s.: daca eu as fi Ponta si as vrea sa le-o trag romanilor as face asa: as cauta cel mai mic pret din Romania si as gasi 1,22 la cea mai ieftina pompa, dupa care as cauta cea mai scumpa din Germania (de regula pe autostrazi la pompele Shell din apropierea granitelor e cel mai scump) si as gasi 1,52.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Daca inca nu te-ai convins, inainte de a publica ceva verific. Si nu verific dintr-o sursa, ci din mai multe. Daca nu se confirma nu pun … e simplu. Cand e speculatie sau parere de-a mea, o spun deschis. Cam asta ar fi una din diferentele dintre acest blog si multe altele, generaliste sau de nisa.

   Legat de subiectul benzinei, atins de tine, uite aici:

   http://gasoline-germany.com/statistik.phtml?waehrung=EUR&einheit=Liter

   Si daca vrei un exemplu, priveste aici cu cata seninatate se bat campii legat de pretul gazului natural si cel al energiei electrice. E atat de simplu sa te uiti pe factura – si la gaze ai pretul per kWh si sa compari. Dar na, e mai simplu sa publici o prostie si sa lasi fraierii sa mestece in gol. Faci trafic, pare animat blogul, etc.

   http://www.arhiblog.ro/psihoza-gazului-romani/

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.