politistul cablat

Duminică, 1 Ianuarie 2012 | 1 Comentariu

Politia va dota autospecialele din dotare si cu sisteme de monitorizare audio-video. In comunicatul oficial se spune ca:

“Din punct de vedere tehnic, sistemele sunt constituite dintr-o unitate centrala care asigura inregistrarile audio-video prelevate de o camera video ce preia imagini din exteriorul autospecialei si una pentru imaginile din habitaclu, un microfon de interior şi un microfon portabil aflat asupra politistului, care inregistrează semnalul audio din apropierea acestuia. Microfonul portabil asigura inregistrarea dialogului politist – participant la traficul rutier. Inregistrarea audio-video se efectuează continuu, 24/24 ore, atat in interiorul autospecialei de politie cat si în exteriorul acesteia. Microfonul portabil asigura transmiterea de date pana la o distanta de 300 m faţă de autospeciala, iar in cazul in care se depaseste aceasta raza de actiune, semnalul sonor este stocat de microfon in memoria proprie, urmand ca ulterior sa fie transferat in unitatea centrala. Camera video care asigura filmarea in exteriorul autospecialei este realizata in tehnologie de ultima ora, inregistreaza imagini în format digital, până la 1 km pe timp de zi si 300 m in conditii de luminozitate scazuta (noaptea). Inregistrarile sunt stocate intr-un format proprietar, neputand fi alterate, sistemul aplicand o marca specifica.”

Ceea ce se vede pe stiri:

Ce e interesant este acea mica antena din partea stanga care asigura transmiterea datelor de la microfoanele si camerele video purtate de politisti si unitatea de stocare din masina. Deci echipamentul portabil pe care trebuie sa-l poarte politistul este alimentat la baterie. Cum functioneaza echipamentele 24 de ore din 24 ? Daca puneti politistii sa schimbe bateriile, deja e compromis sistemul. Cat priveste lupta cu spaga, sa fim seriosi. Daca sistemul nu este foarte fiabil si nu merge independent de vointa politistului, imi spuneti si mie cum ii prindeti pe politistii corupti ? Aia-s tembeli sa se inregistreze singuri cand iau spaga sau cum se intampla ?

Un comentariu la “politistul cablat

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.