politiştii incoruptibili grecică şi bucică

Sâmbătă, 18 August 2012 | 0 Comentarii

Aventura în povestea extrem de prost scrisă, poveste în care a fost implicat Laurenţiu Mironescu, a atins cote de un penibil de neimaginat. Oamenii se pregăteau să meargă în concediu, când în cutia poştală au găsit un document de la Ministerul Public, adică procuratură. Familia fiind învăţată deja cu lucruri complicate, a deschis plicul cu încredere şi au găsit asta:

rezolutie_proces_mironescu_politisti_cretini_1

rezolutie_proces_mironescu_politisti_cretini_2

Pe scurt povestea este cam aşa: pe 26.12.2010, doi poliţişti, pe numele lor Grecică Loredan George şi respectiv Bucică Marius Laurenţiu (frumoase nume, trebuie să recunoaşteţi) erau într-un control în Complexul Dragonul Roşu din Bucureşti. Ei luptau împotriva evaziunii fiscale într-unul din polii evaziunii fiscale din România. Aflându-se cu controlul la standul lui Alexandru Marian, acesta din urmă le-a comunicat că îl are în telefon pe Mironescu, om cu funcţie importantă în MAI şi care doreşte să stea de vorbă cu ei. Poliţiştii au refuzat să stea de vorbă la telefon cu Mironescu şi şi-au făcut conştiincioşi treaba. La 30.06.2011 (adică la peste 6 luni distanţă) Grecică şi Bucică (adică ei, poliţiştii) au făcut plângere penală la DNA pentru că Mironescu i-a împiedicat să aplice legea. Singura problemă e că Laurenţiu Mironescu nu era la telefon şi nici în MAI.

O poveste absolut halucinantă care îmi aduce aminte de secvenţa “Metoda la intimidare” – Variana A, de la minutul 2:33, din filmul de mai jos:

Get the Flash Player to see this content.

Filmul original îl găsiţi aici.

Doamna procuror Cristina Radu a luat o hotărâre înţeleaptă. Eu însă nu pot să mi-i imaginez pe cei doi “poliţişti”. Deci tu te duci să controlezi, vine un tolomac la tine şi îţi spune că îl are în telefon pe preşedintele Americii şi tu te emoţionezi instant. Păi tu eşti poliţist sau eşti cârpă ? Tu aplici legea şi atât – nu ai mamă, nu ai tată. Răspunzi pentru ceea ce faci. Unde mai pui că cei doi au ţinut în ei mai bine de 6 luni povestea, dar nu au mai putut răbda şi s-au dus cu plângerea la DNA.

Despre Grecică Loredan George ştim că a făcut un master la Academia de Poliţie în 2009, pe locuri cu taxă. Media de admitere a fost 6,40 lucru care explică, cel puţin parţial, faptul că este extrem de emotiv.

grecica_loredan

E greu de digerat aşa ceva, dar dacă este adevărată istoria ar trebui ca Grecică şi Bucică să-şi găsească rapid un alt loc de muncă, nu de alta dar sunt extrem de uşor de păcălit. Iar dacă te păcăleşte infractorul, nu te mai poţi numi poliţist – eşti un fraier de care îşi bat joc comercianţii evazionişti din complexurile comerciale.

Mai multe detalii despre întâmplare găsiţi aici.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.