poliţia a suspendat vplay.ro câteva ore

Joi, 14 Noiembrie 2013 | 4 Comentarii

Am mai scris despre site-urile care au probleme majore în privinţa legalităţii conţinutului pus la dispoziţia utilizatorului. Atunci era vorba despre ACTA, vplay.ro fiind afectat de solicitările unor deţinători legali de drepturi de autor.

Ieri, 13 noiembrie 2013, vplay.ro a fost suspendat de rotld.ro din cauză că poliţia a sesizat (probabil că au fost sesizaţi) că pe site se află un clip cu pornografie infantilă. Din acest punct lucrurile încep să se precipite şi se acţionează total neprofesionist.

Eugenie Stăicuţ, şeful rotld.ro, spune că a fost sesizat de poliţie despre un presupus conţinut ilegal pe acest site, şi că a dispus suspendarea domeniului. Câteva ore mai târziu, acelaşi personaj, ne comunică faptul că a repus domeniul vplay.ro în stare OK, dat fiind că poliţia l-a anunţat că a fost înlăturat de pe site conţinutul ilegal.

vplayro-rotld

Deci vplay.ro este bine sănătos şi serveşte vizitatorii de pe un IP din Ucraina.

vplayro-hosting

Deci, rotld.ro, pe baza unui telefon de la poliţie, are dreptul să închidă un domeniu? Păi dacă este aşa, urmează o perioadă neagră … Un utilizator priceput încarcă ceva nasol pe site-ul tău, în comentarii, pe forum, etc. şi apoi anunţă poliţia. La pasul 2 domeniul tău este suspendat, fără să existe o hotărâre judecătorească pentru asta. Şi asta se poate întâmpla oricărui site care are interfaţă în care permite cititorilor să încarce conţinut. Poate fi şi o simplă fotografie!

4 comentarii la “poliţia a suspendat vplay.ro câteva ore

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.