platim putin pentru energie

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 | 6 Comentarii

Am auzit în ultimele zile, pe mai multe posturi de televiziune şi în presa aparent serioasă, că preţurile la energie în România sunt cele mai mari. Şi ca exemplu, erau date Ungaria, care a redus preţul la gazele naturale pentru populaţie cu 10%, şi Bulgaria care a procedat similar. Se vorbeşte despre reţete “secrete”, negocieri cu Rusia, etc.

Ca să vă faceţi o idee cam cum stăm noi cu preţurile comparativ cu alţii, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru cei industriali, la energie electrică şi la gaze naturale, vizitaţi site-ul energy.eu

pret_gaze_energie_electrica_europa

În tabel este preţul la benzină. Aici suntem cu 12% sub media europeană.

pret_gaze_europa

La gazele naturale, preţul în România este la jumătate faţă de preţul din Bulgaria şi Ungaria, fiind cel mai mic preţ din UE.

Pentru mine e foarte clar că meseria de “jurnalist” a murit, atât presa scrisă cât şi cea vizuală au ajuns în noroi. Cât de cretin să fii să nu fii în stare să te informezi un pic înainte de a scoate ceva pe gură la TV sau a scrie într-un ziar?

6 comentarii la “platim putin pentru energie

 1. Avatarsergiu a comentat:

  da.. foarte interesant, pai cine stie cat de josnici au ajuns jurnalistii din ziua de azi, de nu mai verifica nici o informatie, si dau ,,copy/paste” de la un post TV/ziar la altu. Cine stie cate stiri mai sunt false sau dezinformeaza populatia doar asa ca sa punem noi botu cetateni de rand la tot ce scrie pe ecrane sau in ziare..

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Avatargabi a comentat:

  am mai spus-o si o mai spun: un mare procent din stirile/informatiile ce sunt disipate in mod gratuit sunt neverificate/incomplete/tehnoredactate aiurea. Pentru cei obisnuiti sa primeasca stirile in brate, propun sa faca totusi un efort sa sintetizeze ei ce e adevar si ce e fabricat. cam atat.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Da, problema este ca nu mai are nimeni timp sa mai cerceteze. Lumea e obosita, plictisita si majoritatea inghit stirile asa cum apar ele. De asta se propaga rapid si prostiile … de genul “35 de morti din randul ostaticilor si 15 din randul rapitorilor” – in Algeria. A fost o dezinformare si faptele ulterioare au dovedit ca a fost o minciuna sau o stire inventata – nu am auzit ca cei care au pus-o pe piata sa-si fi cerut scuze sau sa fi corectat ceva.

   Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

 3. AvatarFlorin a comentat:

  Sa se faca corelari cu salariile medii din fiecare tara, atunci sa vedem defapt cat de mult/putin dam pe gaz/curent/carburanti

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.