plagiatorul mang a demisionat

Marţi, 15 Mai 2012 | 1 Comentariu

Ioan Mang, ministru al educaţiei în guvernul condus de Victor Ponta, a demisionat din funcţie. Detalii despre plagiatele fostului ministru şi – sper, fost profesor universitar, găsiţi în articolele publicate pe acest blog. Şi soţia dumnealui, Erica Mang, se află în aceeaşi situaţie delicată, fiind autoare sau coautoare a unor articole semnate împreună cu soţul ei, dovedite plagiate şi utilizate în raportările facultăţii unde aceştia sunt titulari.

[scribd id=93156011 key=key-pe0txwpax3km6umqhfg mode=list]

Dacă era vorba despre o lucrare publicată de altcineva, trimisă în numele lor, nu cred că puneau respectiva lucrare în raportarea facultăţii. Logica mi se pare elementară – cum să raportezi tu la facultatea ta un articol pe care nu l-ai scris tu (şi despre declari că nici măcar nu ai avut cunoştinţă) ?

Domnul prim-ministru nu cred că a avut timp să citească documentele care susţin acuzele şi a declarat că: “Probabil in perioada urmatoare vom afla ca acuzatiile care i se aduc domnului Mang nu se sustin, probabil obiectivul era sa plece domnul Mang.”. Nu este aşa, Ioan şi Erica Mang sunt autorii unor articole plagiate grosolan. Şi nu este vorba despre un singur articol, ci de mai multe, publicate de-a lungul anilor.

Actualizare 16 Mai 2012 – 07:57

Revista Nature publică un articol dedicat lui Ioan Mang.

plagiatorul_mang_in_revista_nature

Şi uite aşa ajunge şi el în publicaţii serioase, cu factor de impact mare …

Un comentariu la “plagiatorul mang a demisionat

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.