plagiat la udrea

Miercuri, 20 Iunie 2012 | 2 Comentarii

Scandalul plagiatelor continuă. După ce Funeriu a lansat articolul din revista Nature, articolul în care îl acuza pe Victor Ponta de plagiat în teza de doctorat, în episodul de astăzi o avem pe Elena Udrea. Doamna respectivă este expertă – printre altele, în securitate naţională. La bază este expertă în achiziţii.

elena_udrea

În goana după diplome, doamna Elena Udrea a scris şi ea nişte articole. Plagiate …

Articolul este ăsta:

[scribd id=97662474 key=key-2m8jftgj8fjtsf0nyi0e mode=list]

şi a fost extras din documentul original care poate fi descărcat aici.

Peste 95 % din text a fost copiat din alte documente. Mai jos este raportul de plagiat:

[scribd id=97663702 key=key-mu7trk25e8657q3dpwm mode=list]

Priviţi şi judecaţi singuri. Victor Ciutacu a scris în Jurnalul Naţional despre subiect, dar analiza pe text cred este mai interesantă şi mai uşor de urmărit în raportul din acest articol.

Opiniea mea, absolut subiectivă, este că o continuare în public şi în mediul internaţional a scandalului pe tema plagiatului – chiar dacă Ponta este de părere că revista “Natura” nu se pricepe la drept, ne dăunează în mod grav. Dăunează sistemului de învăţământ, daunează ţării în ansamblul ei. Şi aşa eram văzuţi extrem de prost în exterior şi îmi este greu să cred că vom putea convinge pe cineva de ceva în contextul dat. Nu uitaţi de proiectele europene !

Actualizare 20 Iunie 2012 – ora 15:20

Elena Udrea răspunde pe Facebook acuzelor. Ea ne spune aşa:

Iată că aflăm cine e de vină că Victor Ponta e un plagiator! Evident, întâi, Traian Băsescu. Apoi, conform propagandei USL, Elena Udrea. Le reamintesc tuturor faptul că in acest moment, în urma demisiei, eu nu mai ocup o funcție publică numită. Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renunțat la a-mi face doctoratul, văzând că, în lipsa timpului, trebuie să accept ca profesorii să îmi scrie lucrările. Tocmai din acest motiv, că a acceptat să fie doctor pe munca altora, cred că Premierul ar trebui să demisioneze, urmând exemplul liderilor europeni, în cercul cărora pretinde să fie.

Deci madam Udrea ne transmite că dacă nu ocupi nici o funcţie publică nu este nici o problemă dacă ai plagiat.

2 comentarii la “plagiat la udrea

 1. Meșterul a comentat:

  Majoritatea doctoranzilor de după 1989, este foarte posibil să fi plagiat. Mi se pare foarte interesant în schimb, momentul când apar acuzațiile….Mie îmi miroase a șantaj – ceea ce până la urmă cred că este mai jalnic decât plagiatul în sine.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Camil a comentat:

  E foarte bine că se sparge buboiul. Așa cum îi caută de dosare de securiști, așa să-i caute la doctorate pe toți acei care sunt numiți în funcții publice sau candidează pentru o funcție publică. Și să-i caute și la masterate și la licențe, că unii au și câte o plasă de diplome.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.