pistolul din imprimanta

Vineri, 18 Iulie 2014 | 4 Comentarii

Imprimantele 3D încep să fie tot mai răspândite, oameni cu idei sunt o mulţime. De aici şi până la a “tipări” un pistol, e o cale foarte scurtă. Iată un exemplu:

Aşa după cum spune şi autorul, pistolul rezultat nu există – ca model – în nici o bază de date a poliţiei. Esenţa lucrării e aici:

“You may not condone the activity, but the fact remains that we are now living in a time when deadly weapons can be printed with the push of a button. The notion that any item so easily created could be eradicated from the earth is pure fantasy. The capacity to defend my family is a fundamental human right. If you take my gun, I will simply print another one. “

3d-printed-gun

Exident că fabricând un asemenea dispozitiv, chiar şi cu o imprimantă, încalci legea în majoritatea statelor civilizate. Dar ce te faci că sunt unii cărora nu le pasă de lege, cu ei cum faci?

Sursa: techcrunch.com

4 comentarii la “pistolul din imprimanta

 1. Avatargabi a comentat:

  un lucru e incert pentru mine, ce se intampla cu “plasticul” dupa cateva gloante. totusi sunt ceva temperaturi la momentul exploziei. la fel cum si la lipituri pot aparea probleme…

  Răspunde
 2. AvatarTemp a comentat:

  S-a facut mare valva pe tema asta, dar armele de genul au fiabilitate extrem de redusa, dupa ceva focuri nu mai e buna/sigura pentru tragere, am vazut niste hibrizi metal/plastic care aveau o fiabilitate mai decenta totusi.
  Nu e ca si cum de maine oricine va avea pistol, imprimantele 3D costa mult, si chiar daca ai una nu oricine are cunostintele tehnice pentru a produce asa ceva (ma rog … asta se poate schimba).

  Sa nu mai mentionam ca tot trebuie sa faci rost ilegal de munitie ….

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Din cauza unora cu foarte mult timp liber, s-a ajuns aici:

   http://omrau.ro/telefoane-descarcate-in-avion/

   O imprimanta 3D e ieftină (cu toate ca pentru terorică preţul e un detaliu nesemnificativ), iar cunoştinţe au şi prietenii lui. De gloanţe fac ei rost cumva, cu toate ca sunt convins că au inventat ceva care nu foloseşte metal şi care nu se vede pe scanerele cu raze X din aeroporturi.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.