petrol fara https

Miercuri, 22 Februarie 2012 | 0 Comentarii

Probabil că sunteţi la curent cu declaraţiile liderilor politici din Iran şi ale celor din ţările pretins civilizate. Am mai scris aici un articol legat de faptul că Iran nu mai vinde pe dolari. Chiar în aceste zile Iran-ul a hotarât să nu mai vândă petrol către Franţa şi Anglia. Acest lucru a produs un deranj destul de mare, primul efect fiind creşterea cotaţiei petrolului.

crestere_pret_petrol_feb2012

Liderii din Iran nu s-au limitat la asta. S-au îndreptat şi în alt mod spre ţările imperialiste: au blocat cererile către site-urile care transmit datele în sistem securizat (https) folosind certificate SSL. Efectul îl vedeţi mai jos:

trafic_ssl_restrictionat_iran

De ce au ales să facă asta e greu de spus. Efectele au fost însă vizibile. Nu s-a putut accesa poşta electronică de pe site-uri din afara Iran-ului. Pentru a citi poşta electronică pe serverele yahoo, gmail şi nu numai, ai nevoie de conexiune SSL. Multe alte site-uri utilizează acest tip de conexiune. Nici plăţile pe Internet nu au putut fi făcute din Iran în această perioadă. Foarte afectaţi de decizie au fost utilizatorii din Iran, care nu au nici o treabă cu războiul ideologic.

Sursa: blogs.akamai.com, finance.yahoo.com

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.