pasapoartele vin prin posta

Luni, 23 Iunie 2014 | 0 Comentarii

Începând de astăzi, 23 iunie 2014, cei care îşi fac un paşaport pot alege ca documentul să fie trimis acasă, prin curier rapid, contra unei taxe de 9 lei.

Începând cu data de luni, 23 iunie 2014 cetăţenii români cu domiciliul în România pot opta pentru a primi paşapoartele simple sau electronice la domiciliu sau la reşedinţă. Curierul va livra paşaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinţi (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată). Destinatarul primeşte automat un SMS în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul si numărul de document de transport ce va însoţi plicul cu paşaportul.

Sună extrem de interesant, dar cine verifică dacă procura este autentificată? Cine verifică datele celui care preia paşaportul? Curierul? Am avut experienţa ca funcţionarul de la serviciul paşapoarte să nu elibereze paşaportul unuia dintre părinţi, în cazul unui copil de 17 ani. Acum avem încredere în curier?

pasaport-biometric-romania

Dacă în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării prin sms destinatarul paşaportului nu este găsit la adresă iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu destinatarul, plicul conţinând paşaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple judeţean din raza de domiciliu/reşedinţă. Paşaportul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple.

Sursa: evz.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.