parlamentarii o vor pe ioana băsescu

Marţi, 19 Noiembrie 2013 | 0 Comentarii

Trăim vremuri din ce în ce mai interesante. Parlamentarii USL s-au trezit că au înfiinţat o subcomisie care va ancheta condiţiile în care Ioana Băsescu, fata preşedintelui, a luat un credit de 1.000.000 Euro de la CEC, în 6 (şase) zile. Sigur, e clar că pute toată afacerea asta cu creditul … Dar cât de prost să fii să nu îţi dai seama că te umpli de ridicol în momentul în care vrei să audiezi în parlament o persoană particulară? Dacă e ceva necurat în afacerea asta, e treaba Parchetului, a DNA-ul, a cui vreţi voi, dar nu a senatorilor şi deputaţilor. Pentru că ăştia nu au în fişa postului activitatea de “audiere” a unor persoane particulare.

ioana-basescu

wall-street.ro

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, spune ca, desi Ioana Basescu, fiica presedintelui Romaniei, ar trebui sa raspunda intrebarilor subcomisiei create in urma scandalului privind creditul luat de aceasta de la CEC, nu vede oportun acest lucru.

“Nu vad oportuna venirea doamnei Basescu la Parlament (…) Nu-i obligatoriu sa o cheme, e obligatoriu sa dea explicatii cei din conducerea bancii. Nu stiu daca e oportun sa fie chemat clientul bancii. Pana la urma, si-a urmarit interesul, ca orice privat. Cei care au dat creditul trebuie sa spuna de ce au dat in conditii atat de avantajoase”, a spus europarlamentarul pentru Ziare.com.

Ivan a vorbit insa si de posibilitatea ca fiica presedintelui sa raspunda unor intrebari.

“Sunt pentru transparenta totala, mai ales cand vorbim de institutii din subordinea statului. CEC e o banca de stat care se supune controlului Parlamentului. E si democratic sa se verifice activitatea CEC, iar daca sunt suspiciuni legate de credit, ca nu au fost date in conditii legale, ca negocierea a fost in conditii proaste pentru banca si buna doar pentru Ioana Basescu, e firesc si nu am nimic de comentat, cred ca oricine ar trebui sa raspunda la intrebari, inclusiv doamna Basescu, dar nu ca inculpat, invinuit.

ziare.com

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.