panourile de încălzire cu infraroşu

Marţi, 25 August 2015 | 2 Comentarii

Citesc un articol plătit şi nu îmi vine să cred ochilor ce citesc. O firmă îşi face reclamă la un produs, respectiv panourile de incălzire cu infraroşu, şi ne prezintă beneficiile utilizării lor. Citiţi şi că cruciţi:

– montaj usor, fara deranj si fara aprobari speciale; timp montaj la un apartament de 2 camere cca 2 ore;
– sistemul da posibilitatea acordarii de subventie la incalzire pentru cei ce se incadreaza in conditii;
– perioada de garantie de 10 ani si perioada de utilizare de 25-30 ani, fara ca pe intreaga perioada de utilizare sa fie nevoie de revizii sau alte lucrari de intretinere;
– posibilitatea reglarii temperaturii individual in fiecare camera in functie de preferinte;
– o calitate deosebita a aerului din incapere; umiditate constanta, ionizarea si odorizarea aerului; distrugerea microorganismelor (virusi si bacterii), inlaturarea igrasiei si a condensului;
multiple beneficii de sanatate: reglarea tensiunii arteriale, reglarea circulatiei periferice, ameliorarea durerilor reumatice, eliminarea sforaitului, imbunatatirea simtitoare si chiar vindecarea astmului sau altor afectiuni respiratorii, prevenirea aparitiei unor forme de cancer;
– o investitie in sistem pentru un apartament cu 2 camere se situiaza in jurul sumei de 4000 lei care se amortizeaza in cca 3-4 ani.
– COSTUL mediu pentru a incalzi un apartament cu 2 camere, izolat, pentru perioada de iarna (octombrie-aprilie) la o temperatura de 21 grade este de cca 130lei/luna energie electrica.

Plus gogoaşa de final, că poţi încălzi un apartament de 2 camere, pe 7 luni de iarnă, cu 130 de lei. 130 de lei înseamnă rotund 260kWh, adică 40 de kWh pe lună de iarnă. Cam atât consumă un frigider. Băi bolovanilor, voi aţi lipsit de la şcoală începând cu ce clasă?

Revenim cu calculele: era 130 lei pe lună, adică rotund 260kWh pe lună, şi 8kWh pe zi. Dacă pui 3 panouri în toată casa, de 500W fiecare, rezultă un timp mediu de funcţionare de 3 ore pe zi de panou. Poate să fie mama izolaţiei la apartament …

Pe site apar efectele terapeutice, cu excepţia faptului că nu elimină chiar de tot sforăitul, şi nu ni se povesteşte nimic de prevenirea cancerului. Aşa:

2. Efect terapeutic important• – Previne si amelioreaza hipertensiunea• – Imbunatateste circulatia sanguina• – Puternic efect anticancerigen• – Ameliorarea durerilor reumatice• – Previne si amelioreaza astmul si diverse alergii• – Intareste sistemul imunitar• – Efect antidepresiv, imbunatateste somnul• – Usureaza respiratia, amelioreaza si chiar poate elimina sforaitul• – Previne aparitia diverselor boli geriatrice, incetineste efectul de imbatrinire•

Oamenii mai au un produs pe site, o pară de duş cu vitamina C. Dacă vă cade părul, cu duşul ăsta aţi rezolvat problema:

drshowe

Al patrulea filtru este un filtru ce emite radiatie infrarosu si ioni negativi. Radiatia infrarosie activeaza metabolismul si alunga oboseala. Efectul acestui filtru este asemanator cu cel produs in cascade eliberind cantitati uriase de ioni negativi. Ionii negativi au un efect fantastic asupra starii de sanatate fiind conform ultimelor studii in domeniu un factor major in pastrarea sanatatii. Pe linga aceste filtre, Dr. Shower are posibiliatea de a regla doua trepte de presiune. O treapta clasica de presiune medie-mare si o treapta “turbo” cu efect impresionant de masaj. Previne caderea parului si aparitia matretii.

Un duş care emite radiaţii infraroşii şi care previne căderea părului? Oare nu se poate folosi şi în loc de panourile solare, pentru încăzire, vindecarea astmului şi prevenirea cancerului? Fantastic!

P.S. Având în vedere că ăştia sunt o societate comercială care prezintă în mod eronat caracteristicile produselor pe care le vând – că mă gândesc că nu au nici un studiu în care să ne povestească despre vindecarea astmului sau prevenirea cancerului, cred că se pot sesiza şi autorităţile competente. Poate îi vizitează cineva şi le închide şandramaua şi o să rămână pe net, cu magazin on-line, în ilegalitate.

2 comentarii la “panourile de încălzire cu infraroşu

 1. gabi a comentat:

  130 lei/luna era scris pe site, te-ai uitat gresit. E plauzibil, daca iti faci un abonament tip CTP36JT. Sa nu uitam ca zice si de bloc izolat. Eu zic ca e super corect, nu ai ce sa anunti la protectia consumatorului.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 1

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Când o să prevină panourile astea cancerul, hipertensiunea, o să vindece astmul, şi alte prostii scrise acolo, să ne anunţi şi pe noi.

   Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 1

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.