până unde poate merge satira

Joi, 8 Ianuarie 2015 | 2 Comentarii

În contextul atentatului de ieri de la Paris – nu se ştie încă de către cine a fost comis, am căutat pe net ce anume desene publica respectivul jurnal săptămânal. Recunosc, nu am auzit niciodată de ei până ieri. Şi am găsit şi aşa ceva:

charlie-hebdo-01

charlie-hebdo-03

Până unde merge satira şi de unde începe pur şi simplu prostia? Greu de tras o linie de demarcaţie. Ţările vestice au oricum standarde diferite în ceea ce priveşte libertatea presei – foarte bine spus totul în pozele de mai jos:

standarde-duble-satira

standarde-duble-satira-01

Sigur, nimic nu justifică violenţa. A răspunde cu violenţă e cea mai mare greşeală posibilă, şi de o parte şi de alta. Partea cu adevărat tristă în toată povestea asta e că religia a ajuns să controleze minţile unor oameni, iar aceştia nu mai sunt în stare să discearnă între bine şi rău. Fanatismul religios – de orice fel, este cea mai mare problemă a zilelor noastre.

Notă: Fotografiile sunt de pe diverse site-uri iar drepturile de autor aparţin celor care le-au realizat.

2 comentarii la “până unde poate merge satira

 1. AvatarAlice a comentat:

  As spune ca prostia e cea mai mare problema a zilelor noastre, nu poate exista fanatism religios sau intoleranta de orice fel fara o mare doza de prostie. Cica telefoanele sunt din ce in ce mai subtiri si mai inteligente, iar utilizatorii lor exact invers…

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Avataraxel a comentat:

  Nu te poți aștepta să jignești atât de multe persoane fără a avea urmări. Ceea ce făceau ei nu consider că are nici cea mai mică treabă cu umorul ci era batjocoră și o jignire față de cei care au o morală religioasă.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.