orgasm economic la antena 3

Miercuri, 6 Noiembrie 2013 | 6 Comentarii

Aseară mi-a fost dat să privesc cea mai tare emisiune pe teme economice de la Antena 3. Da, taxele şi preţurile vor creşte în anul 2014, concomitent cu scăderea puterii de cumpărare. Au fost invitaţi foarte interesanţi, printre cei deja obişnuiţi ai studioului pastorului Gâdea, am văzut-o pe Ioana Petrescu, consilier al primului ministru pe probleme economice.

Am aflat din emisiune că dr. Petrescu a plecat din România de la vârsta de 19 ani şi a petrecut 14 ani în SUA, învăţând la şcoli renumite. Şi-a dat doctoratul la Harvard, deci e bine. Am avut ocazia să urmăresc un interviu cu ea, on-line, pe zf.ro, cu ceva timp în urmă. Mi s-a părut la acel moment că aberează grav, pentru simplul motiv că ideile pe care le emitea nu se potriveau deloc cu realităţile pe care le trăim. Şi aici mă refer la cumetrie, cu tot ceea ce înseamnă ea din punct de vedere religios.

Get the Flash Player to see this content.

Sursa: ZF live

S-a mai spus în emisiunea de la Antena 3 că sistemul de învăţământ trebuie să ajungă ca cel din Finlanda, că profesorii vor beneficia de “creşteri mai substanţiale” de salariu – ce-o fi însemnând asta, “mai substanţiale”? Ministrul Chiţoiu a spus că medicii rezidenţi vor beneficia de o bursă de 100-150 EUR, iar la întrebarea lui Gâdea “Impozabili?”, ministrul a răspuns ferm “Da”. Nu domnule ministru, conform legislaţiei actuale bursele nu se impozitează.

bursele-nu-se-impoziteaza

Reamintesc că dl. Chiţoiu este ministru de finanţe, da? Deci medicii nu vor mai pleca din ţară dacă le dai 100 de euro în plus pe lună? Am înţeles, se leagă! A fost un adevărat orgasm economic, întreţinut cu dibăcie de pastor.

ministru-finante-chitoiu-antena3

Dr. Petrescu ne mai povestea că a participat la negocierile cu FMI, adică a fost membru în echipa României. Întrebată de ce nu s-a obţinut o creştere mai mare pentru salariile profesorilor, ea a argumentat inteligent că nefiind venituri nu aveau cum să crească salariile. Mai precis, că cei de la FMI nu au acceptat o creştere mai mare a salariilor fără a creşte încasările. Foarte profund, trebuie să ai doctoratul în economie ca să te prinzi că nu poţi să cheltui dacă nu ai bani.

ioana-petrescu-antena3

Mă gândeam că oamenii plecaţi la studii în ţări străine, la cele mai bune şcoli posibile, nu sunt lăsaţi să conducă şi să facă treabă pentru ţară şi ăsta este un motiv pentru care nu ne merge bine. Văzând-o pe această doctoriţă în economie şi evaziune fiscală cum se produce în direct şi emite nişte idei care nu au nici un fundament real, trebuie să admit că într-adevăr nu mai avem absolut nici o şansă!

Întrebări pentru doctoriţa în evaziune fiscală:

1. Cum determini funcţionarul, poliţistul, doctorul, etc. să nu mai ia şpagă?
2. Cum faci ca profesorul plătit mizerabil să se pregătească/prefecţioneze continuu şi să pună suflet în ceea ce face?
3. Cum anume se pot determina politicienii să nu mai fure organizat, respectiv prin emiterea de legi şi ordonanţe în favoarea unor cercuri de interese?
4. Cum dovedeşti că unele caiete de sarcini pentru licitaţii sunt făcute intenţionat pentru a favoriza anumite firme?
5. Cum se justifică banii cheltuiţi pe proiectul e-România? Cine răspunde pentru site-urile web de 350.000 de euro?

Şi, pentru încălzire, recomand doctoriţei să studieze un pic problema cutremurelor şi să vadă dacă nu găseşte în această isterie naţională, organizată de guvern şi ministere, precursorii unor mega-afaceri cu mega-şpăgi cu sistemul naţional de avertizare seismică.

6 comentarii la “orgasm economic la antena 3

 1. AvatarAdrian a comentat:

  Din punctul meu de vedere absolvirea oricarei facultati din lumea asta, fie ea si Harvard nu garanteaza ca vei sti sa si aplici ce ai invatat. In plus, mai exista un handicap MAJOR! Unul este sistemul economic din US…si cu totul altul cel din Romania….si aici nu ma refer la partea tehnica…ci la “fineturi”…la ce nu se vede… Este greu daca nu imposibil sa mai schimbi ceva acum..cand toata clasa politica si tot ce inseamna aparat guvernamentul e o mare caracatita construita pe bazele Partidului sau Securitatii….fiecare cum i-a fost norocul..

  In alta ordine de idei ..pentru ca Romania sa evolueze, trebuie sustinuti micii antreprenori, fie ei cizmari, freelanceri in IT, designeri, ingineri..etc Din moment ce nu se intampla asta…si nici pe viitor nu se intrevede asa ceva… o sa ne tot plangem de taxe, impozite si asistenta sociala.
  Un exemplu ni-l da istoria..cand dupa WWII , germanii, japonezii nu aveau de munca. Locurile de munca erau limitate …si alea erau majoritatea in domeniul constructiilor. Atunci au ajuns la concluzia ca atunci cand nu ai loc de munca… ti-l creezi singur….si si-au deschis magazine sau mici firme de familie…indeajuns cat sa supravietuiasca.
  Multe din aceste mici afaceri sunt acum peste 50 de ani , mari corporatii sau mari firme internationale. Degeaba guvernul “creeaza” locuri de munca…este imposibil asta…sau e frectie la picior de lemn. In realitate trebuie facilitati pentru micii intreprinzatori…care peste 20 de ani vor fi firme solide.
  Repet insa…asta probabil ca nu se va intampla niciodata. Nu exista viziune.

  Răspunde
 2. Avataro nevasta oarecare a comentat:

  Cand romanii si-au deschis mici firme pentru a supravietui au inteles- unii prea tarziu -ca fara evaziune nu ai nici o sansa. Cei care au respectat legea, au platit impozite corect si au declarat profitul real au falimentat. Ceilalti rezista cumva in continuare, platind din veniturile lor reprezentantii”organelor abilitate sa stopeze evaziunea”. Din banii astia traiesc dragii nostri politicieni – ce interes au ei, asa stand lucrurile, sa reduca evaziunea?

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Eu inca am o nebunie: un economist bun, cel mai bun, sa imi demonstreze cu calcule pe hartie cum este posibil ca o firma sa supravietuiasca respectand in totalitate legislatia din Romania. Cam ce profil de activitate ar trebui sa aiba firma si ce adaosuri ar trebui sa practice? Sa simulam ceva, zic. Si daca ne iese simularea, sa ne apucam sa si facem practic. Dar am mari dubii ca teoretic firma iese pe plus.

 3. Avataro nevasta oarecare a comentat:

  Pun la dispoziţie locaţia: casă bătrânească, livadă, şură, magazie. Cineva care a înfiinţat deja o firmă poate doar să mai introducă obiectul de activitate. Mai trebuie minime investiţii logistice şi de marketing(anunţuri în ziarele locale – nimic sofisticat) şi punem de-un videochat rustic. Rămâne să mă interesez daca se impun avize de la OPC, DSP, DSV,etc.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.